Scones με μύρτιλλα και τυρί brie

από
Scones με μύρτιλλα και τυρί brie

Ta scones όπως έγραφα και σε παλιότερη ανάρτηση  είναι ατομικά “ψωμάκια” που μπορούμε να τα φτιάξουμε σε πολύ λίγο χρόνο.

Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι για την διόγκωση τους χρησιμοποιούμε μπέικιν πάουντερ κι όχι μαγιά.

Στην Αγγλία χρησιμοποιείται ως συνοδευτικό στο απογευματινό τσάι κυρίως στην περιοχή του Devon.

Θα τα συναντήσουμε και σε άλλες χώρες σε διάφορες παραλλαγές.

Μπορούμε να ενσωματώσουμε στη ζύμη φρούτα ή ξηρούς καρπούς.

Από την ώρα που προμηθεύτηκα φέτος τα μύρτιλλα άρχισα να ψάχνω  συνταγές που θα τα χρησιμοποιήσω .

Τα πρώτα μύρτιλλα τα φάγαμε έγιναν διάφορα γλυκά όπως brownies και αυτό το γλυκό με λευκή σοκολάτα και ήρθε η προμήθεια από φίλο που καλλιεργεί στο διπλανό χωριό από το δικό μου.

Στο χωριό οι τελευταίες μέρες ήταν αρκετά δύσκολες με πολύ ομίχλη και χαμηλή διάθεση, έτσι μόλις βρέθηκα ξανά στην Αθήνα το πρώτο που έφτιαξα ήταν αυτά τα scones.

Scones με μύρτιλλα και τυρί brie

Συστατικά
  

  • 250 γρ αλεύρι μαλακό
  • 2 κουτ, σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 70 γρ βούτυρο παγωμένο
  • 120 ml γάλα κρύο
  • 1 αυγό
  • 115 γρ τυρί brie λιωμένο με πιρούνι
  • 115 γρ μύρτιλλα
  • λίγο γάλα και ένα κρόκο αυγού για την επικάλυψη
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη για την επικάλυψη

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και με τα ακροδάκτυλα μας ενσωματώνουμε το βούτυρο στο αλεύρι.
  • Προσθέτουμε το γάλα το αυγό και το τυρί και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν και να δημιουργηθεί μια πολύ μαλακή ζύμη. Προσθέτουμε τα μύρτιλλα και τα ενσωματώνουμε στη ζύμη.
  • Σε λαμαρίνα ψησίματος απλώνουμε χαρτί ψησίματος και απλώνουμε τη ζύμη σε λεπτό στρώμα 1 εκατοστού. Με βρεγμένο μαχαίρι χαράσσουμε σε τριγωνικά κομμάτια. Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε την επιφάνεια με μείγμα γάλακτος κρόκου αυγού και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κι αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και χωρίζουμε τα χαραγμένα κομμάτια. Τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν και σερβίρουμε.
  • Συνοδεύουμε με χυμό, τσάι η τον καφέ μας.

Σημειώσεις

Για πιο εύκολους χειρισμούς βάζουμε τη ζύμη 10 λεπτά στην κατάψυξη πριν την στρώσουμε στο ταψί μας.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode