Popovers με μαρμελάδα ή φρούτα

Popovers με μαρμελάδα

Το πρωινό γεύμα θεωρώ ότι είναι το κυριότερο της ημέρας, ακολουθώντας δε τη σοφία του λαού “Το πρωί φάε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος”  δεν το παραλείπω ποτέ και όταν υπάρχει περισσότερος χρόνος και κέφια φροντίζω να φτιάχνω κάτι το ιδιαίτερο ή και περισσότερα του ενός εδέσματα αλμυρά ή γλυκά.

Μερικές από τις προτάσεις μου στη σελίδα που μπορείτε να αναζητήσετε ψάχνοντας για πρωινό.

Για σήμερα η πρόταση είναι αυτά τα  popovers ένα είδος μάφιν, που μοιάζει με πουτίγκα και η διόγκωση του γίνεται με τη βοήθεια των αυγών και μόνο.

Είδα κάποια μέρα μια φίλη να τα φτιάχνει και σε αναζήτηση για ένα διαφορετικό γεύμα πρωινού βρήκα πολλές ιδέες. Μια από αυτές έφτιαξα για το σημερινό μας πρωινό και σας την προτείνω.

Είναι πολύ εύκολη συνταγή μπορεί να την υλοποιήσει κι ένα μικρό παιδί (με την επιτήρηση σας για το ψήσιμο) και δεν περιέχει βούτυρο ούτε ζάχαρη.

 

Popovers με μαρμελάδα ή φρούτα
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
12 κομμάτια 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
12 κομμάτια 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Popovers με μαρμελάδα ή φρούτα
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
12 κομμάτια 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
12 κομμάτια 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Συστατικά
  • 150 γρ αλεύρι δυνατό
  • 1/2 κοτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 3 αυγά
  • 220 ml γάλα
  • 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο και λίγο για τις θήκες
  • μαρμελάδα ή φρούτα
  • ζαχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικό)
Διαδικασία
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα.
  2. Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε όλα τα υλικά εκτός της μαρμελάδας. Με σύρμα κουζίνας χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.
  3. Αλείφουμε θήκες σιλικόνης ή τις θήκες του ταψιού για μάφιν με λίγο ηλιέλαιο.
  4. Γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 κάθε θήκη με το μείγμα. Προσθέτουμε σε κάθε θήκη 1 μικρό κουταλάκι γλυκού μαρμελάδα κατά προτίμηση κάποια που έχει μέσα κομμάτια φρούτου. Μπορούμε βέβαια και όποια άλλη μαρμελάδα έχουμε ή και φρούτα όπως μύρτιλλα, αρώνια, βατόμουρα ή cranberry
  5. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στο μεσαίο ράφι και ψήνουμε για 20 λεπτά
  6. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη. Αν θέλουμε μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με βούτυρο και επιπλέον μαρμελάδα ή και με άλλα φρούτα.
Σημειώσεις

Εννοείτε ότι μπορεί να αποτελέσουν συνοδευτικό του απογευματινού μας καφέ ή τσαγιού.

Αν δεν έχουμε ταψί για μάφιν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μιας χρήσης μικρά φορμάκια.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

1 Απάντηση

  1. Ο/Η ΑΜΑΛΙΑ λέει:

    Ομολογώ πως δεν τα ήξερα αυτά τα γλυκάκια, έτσι όμως όπως τα βλέπω δείχνουν και πολύ εύκολα αλλά και ιδανικά για γλυκά πρωινά και απογευματινά! Μας αρέσουν πολύ οικογενειακώς τα γλυκά πυ περιέχουν μαρμελάδα κι έτσι είναι ο,τι πρέπει για άμεση δοκιμή, ειδικά αυτές τις μέρες των γιορτών που ξυπνάμε όλοι μαζί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *