Muffins με μήλο και αχλάδι

Muffins με μήλο και αχλάδι

Αν και δεν είναι καιρός για συνταγές, για πάρα πολλούς λόγους πέραν των δύσκολων συνθηκών λόγω της επιδημίας.

Μένοντας στο σπίτι όταν οι συνθήκες μου το επιτρέπουν ασχολούμαι με πολλά κι διάφορα., μεταξύ αυτών και η μαγειρική.

Κύριο μέλημα η φροντίδα των αγαπημένων μου αλλά και του εαυτού μου γιατί πρέπει να αντέξω.

Έτσι σήμερα μετά από μια καλή μεσημεριάτικη ξεκούραση ( μην την παραλείπετε την ξεκούραση είναι απαραίτητη για την υγεία μας) σκέφτηκα ότι ένα μικρό γλυκάκι θα ήταν χρήσιμο να συνοδεύσουμε το τσάι μας αλλά και τους χυμούς μας.

Τις τελευταίες τρεις μέρες έχω στύψει πάνω από 5 κιλά πορτοκάλια, εσείς;;;

Εύκολα λοιπόν μηλομαφινάκια με υλικά που σίγουρα έχουμε στο σπίτι.

Muffins με μήλο και αχλάδι
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
9 κομμάτια 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
9 κομμάτια 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Muffins με μήλο και αχλάδι
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
9 κομμάτια 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
9 κομμάτια 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Συστατικά
  • 50 γρ βούτυρο μαλακό
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 25 γρ σταφίδες
  • 50 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 1 μικρό μήλο
  • 1 μικρό αχλάδι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
Διαδικασία
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και αέρα. Καθαρίζουμε το μήλο και το αχλάδι και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ετοιμάζουμε το ταψί για τα muffins τοποθετώντας χάρτινες θήκες. Εγώ έχω σιλικόνης βολεύουν περισσότερο.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με το σύρμα κουζίνας για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμη.
  3. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τις σταφίδες και το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  4. Προσθέτουμε τα φρούτα ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε στις θήκες.
  5. Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα πριν ξεφορμάρουμε (αν έχουμε χρησιμοποιήσει θήκες σιλικόνης).
  6. Συνοδεύουμε το τσάι μας, την πορτοκαλάδα μας τον καφέ μας.
Σημειώσεις

Μπορείτε να βάλετε μόνο μήλο ή μόνο αχλάδι αυξάνοντας τις ποσότητες.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *