Muffins με μήλο αρώνια και μέλι

Muffins με μήλο αρώνια και μέλι

Όταν έρχονται οι “Άγγλοι” φέρνουν μαζί τους και τις συνήθειες τους αλλά και συνταγές.

Κι εγώ άλλο που δε θέλω να σκαρώσω κάτι κάνοντας πάντα τις δικές μου παρεμβάσεις.

Τα πιο απλά muffins  έτοιμα σε μόλις 30 λεπτά συνοδευτικά για το τσάι μας τον καφέ μας ή και το πρωινό μας.

 

Muffins με μήλο αρώνια και μέλι
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
12 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
20 λεπτά 10 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
12 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
20 λεπτά 10 λεπτά
Muffins με μήλο αρώνια και μέλι
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
12 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
20 λεπτά 10 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
12 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
20 λεπτά 10 λεπτά
Συστατικά
  • 170 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 100 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 μέτριο μήλο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 170 γρ αρώνια
  • 1/2 κουτ. γλυκού ανθό αλατιού με βότανα*
  • 1 αυγό
  • 150 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 75 γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο
  • μέλι για την επικάλυψη
Διαδικασία
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη τη σόδα και τα βότανα. Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Σε φόρμα για muffins στρώνουμε θήκες, εγώ έχω σιλικόνης.
  3. Προσθέτουμε στο μπολ τα κομμάτια μήλου και τα αρώνια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Συνεχίζουμε με το αυγό και το γιαούρτι ανακατεύοντας με τη σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  4. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζουμε τις θήκες με το μείγμα. Αν θέλουμε διακοσμούμε με μερικά αρώνια.
  5. Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
  6. Μεταφέρουμε σε χάρτινες θήκες και περιχύνουμε με λίγο μέλι**
Σημειώσεις

* Ο ανθός αλατιού με 15 βότανα που χρησιμοποίησα είναι της SPAROZA.

** Το μέλι είναι από την Κρήτη Μελίγυρις με φασκομηλιά

Αντί για αρώνια μπορούμε να βάλουμε μύρτιλλα ή βατόμουρα.

 

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

3 Σχόλια

  1. Ο/Η Ερμιόνη λέει:

    Τι ωραία που είναι η επέλαση των “Άγγλων”!
    Μου αρέσει που γίνεσαι ακόμα πιο δημιουργική και πρωτότυπη στις συνταγές που μας παρουσιάζεις!
    Φιλιά

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Τι ωραία λέξη τα αρωνια, κι ας μην τα ξερω! Θα δοκιμάσω με μυρτιλα! Ωραία πράγματα γεννά ο ερχομός των Άγγλων! Μπράβο!

  3. Ο/Η spoon stories λέει:

    Δεν έχω δοκιμάσει αρώνια!!Πολύ θα το ήθελα όμως! Σε ευχαριστούμε πολύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *