Fusilli με αλλαντικά σάλτσα ντομάτας και αντίβ

Fusilli με αλλαντικά σάλτσα ντομάτας και αντίβ

Η ευτυχία της μάνας να μοιράζεται συνταγές με τα παιδιά!! Η σελίδα αυτή ξεκίνησε για να βρίσκουν τα παιδιά συνταγές της μαμάς και να που τώρα φτάσαμε στο αντίθετο.

Μετά την πανακότα του Αλέξανδρου σήμερα έχουμε αυτά τα υπέροχα ζυμαρικά της Ania. Ελπίζω να το συνεχίσουμε, μου άρεσε πολύ η ιδέα.

Μπορεί την πανακότα να μην την έφτιαξα ακόμη αυτά τα ζυμαρικά όμως τα έφτιαξα σήμερα, αλλάζοντας τα αλλαντικά με ότι υπήρχε στο σπίτι και το ευχαριστηθήκαμε.

Είναι μια εύκολη και νόστιμη πρόταση, αρκεί να έχετε τα υλικά και σε 30 λεπτά έχετε έτοιμο φαγητό.

Θα σας δώσω τη συνταγή με τα προτεινόμενα υλικά και στο τέλος θα δώσω εναλλακτικές επιλογές.

Φωτογραφίες και αρχική εκτέλεση συνταγής από την Ania.

Fusilli με αλλαντικά σάλτσα ντομάτας και αντίβ
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20-30 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20-30 λεπτά
Fusilli με αλλαντικά σάλτσα ντομάτας και αντίβ
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20-30 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20-30 λεπτά
Συστατικά
  • 200 γρ fusilli
  • 1 ντομάτα μεγάλη κομμένη σε κύβους
  • 1 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 κουτ. γλυκού ξύδι
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 10 φέτες ώριμο σαλάμι με τρούφα κομμένο στα τέσσερα
  • 5 φέτες Ιταλικό προσούτο καπνιστό (speck) κομμένο σε μικρότερα κομμάτια (2.5 εκατ)
  • 1 αντίβ κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μερικά φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού
Διαδικασία
  1. Ξεκινάμε με τη σάλτσα ντομάτας. Σε μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τους κύβους ντομάτας και την πάστα διαλυμένη σε λίγο νερό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύδι και τη ζάχαρη. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
  2. Στο διάστημα αυτό βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό ανάλογα με την πρόταση του πακέτου. Στραγγίζουμε καλά.
  3. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε τα κομμάτια από το σαλάμι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το προσούτο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα κομμάτια του αντίβ ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαραθεί για 2-3 λεπτά. προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σε ένα πυρέξ ή μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε τη σάλτα και τα αλλαντικά ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Σημειώσεις

Τα δικά μου αλλαντικά ήταν σαλάμι πικάντικο αέρος και στη θέση του προσούτο έβαλα παστράμι Δράμας.

Αντίβ θα βρείτε σε μεγάλα ΣΜ ή σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα στο τμήμα μαναβικής. Αν δεν βρείτε μπορείτε να βάλετε κόκκινο λάχανο χοντροκομμένο.

Αντί για fusilli  μπορείτε να βάλετε κάποιο άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας.

Η δική μου παρασκευή είναι αυτή, θα προσπαθήσω να βρω τα υλικά που είχε η Ania  και θα το επαναλάβω.

 

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *