Cookies με μαλακό τυρί και μύρτιλλα

Cookies με μαλακό τυρί και μύρτιλλα

Αν θα έχετε προσέξει μπισκότα και κουλούρια δεν φτιάχνω και αν φτιάξω θα μείνουν για πολύ πάνω στο τραπέζι.

Λέω λοιπόν στο διαχειριστή τη σελίδας, τον αγαπητό μου γιο, ότι υπάρχει ανάγκη να ανεβάσει την εφαρμογή των cookies  προκειμένου να εναρμονιστούμε με τους νέους κανονισμούς περί απορρήτου. Και τι μου απαντά με το καυστικό χιούμορ που διαθέτει;; φτιάξε cookies και ανέβασε τα!! Τι να κάνω κι εγώ η δόλια μάνα, παιδί μου είναι το ακούω!!

Και αφού ευθυμήσαμε έφτιαξα στα αλήθεια cookies προκειμένου να παίξω κι εγώ μια φορά. Άνοιξα κιτάπια ντουλάπια ψυγείο και έγιναν.

Τώρα σε λίγο είναι και η εποχή των φρέσκων μύρτιλλων, τα δικά μου υπήρχαν στην κατάψυξη και έπρεπε να καταναλωθούν μιας και περιμένω σύντομα τα νέα.

Cookies με μαλακό τυρί και μύρτιλλα
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
24 cookies 10 λεπτα
Χρόνος μαγειρέματος
12-14 λεπτά ανάλογα με το φούρνο
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
24 cookies 10 λεπτα
Χρόνος μαγειρέματος
12-14 λεπτά ανάλογα με το φούρνο
Cookies με μαλακό τυρί και μύρτιλλα
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
24 cookies 10 λεπτα
Χρόνος μαγειρέματος
12-14 λεπτά ανάλογα με το φούρνο
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
24 cookies 10 λεπτα
Χρόνος μαγειρέματος
12-14 λεπτά ανάλογα με το φούρνο
Συστατικά
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 60 γρ βούτυρο μαλακωμένο
  • 120 γρ μαλακό τυρί (κρέμα)
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. σούπας Χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 260 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 250 γρ μύρτιλλα
Διαδικασία
  1. Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ ζυγίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ το κορν φλάουρ και το αλάτι.
  2. Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε τη ζάχαρη το βούτυρο και το τυρί. Με μίξερ χειρός ή με αυγογδάρτη χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε το αυγό, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και το ενσωματώνουμε στο μείγμα με μια σπάτουλα να απορροφηθεί καλά.
  4. Προσθέτουμε τα μύρτιλλα και ανακατεύουμε να πάνε σε όλα το μείγμα.
  5. Σε λαμαρίνα στρώνουμε χαρτί ψησίματος και μοιράζουμε το μείγμα με ένα κουτάλι σούπας αφήνοντας μικρό κενό ανάμεσα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 12 με 14 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας. Τα μπισκότα όταν τα βγάλουμε θα είναι ακόμη λίγο μαλακά, κρυώνοντας θα σφίξουν.
  7. Όταν κρυώσουν αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει καλά.
Σημειώσεις

Αντί για μύρτιλλα μπορούμε να βάλουμε βατόμουρα όταν είναι στην εποχή τους.

Αν θέλουμε φτιάχνουμε ένα γλάσο με ζάχαρη άχνη και λεμόνι και διακοσμούμε τα μπισκότα μας.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *