Μάνα και κόρη μαζεύουμε βατόμουρα η μια στο χωριό και η άλλη στο Λονδίνο.
Να σας πω την αλήθεια κι εγώ εκεί θα ήθελα να ήμουν να μαζέψω, στο υπέροχο πάρκο που μετά γίνεται δάσος και τα βατόμουρα είναι τόσα πολλά και ωραία αλλά αρκούμαι προς το παρόν σε αυτά τα λίγα του χωριού.
Τα δικά μου έγιναν μαρμελάδα ενώ η κόρη έφτιαξε ένα chutney και μας δίνει τη συνταγή του.
- 500 γρ άγρια βατόμουρα
- 140 γρ ζάχαρη
- 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
- 3 κουτ. σούπας τριμμένο τζίτζερ
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 150 ml λευκό ξύδι
- Αλάτι και πιπέρι
- Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και το ξύδι και συνεχίζουμε το βρασμό για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να έχουμε ένα πηχτό μείγμα.
- Αφήνουμε να σταθεί λίγες μέρες να ισορροπήσουν οι γεύσεις πριν το καταναλώσουμε.
όνειρο!
πολύ θα ήθελα να μάζευα κι εγώ….