Cheesecake με λεμονόκρεμα και επικάλυψη μαρμελάδας από βατόμουρα

από
Cheesecake με λεμονόκρεμα και επικάλυψη μαρμελάδας από βατόμουρα

Γιορτή χωρίς γλυκό δε γίνεται!!

Ένα λίγο διαφορετικό cheesecake  αυτή τη φορά, μιας και ακόμη η ζέστη καλά κρατεί και το γλυκό θα μας δροσίσει.

Επιλέξτε όποια μαρμελάδα εσείς θέλετε – έχετε στο σπίτι και το αποτέλεσμα νομίζω θα είναι το ίδιο.

Εγώ θα αντί αυτής με τα βατόμουρα ίσως έβαζα μια με τσάπουρνα ή μια άλλη με κράνα.

Αν δεν θέλετε να φτιάξετε δική σας  λεμονόκρεμα θα βρείτε έτοιμη στο εμπόριο.

Cheesecake με λεμονόκρεμα και επικάλυψη μαρμελάδας από βατόμουρα

Συστατικά
  

  • 150 γρ μπισκότα αμαρέτι
  • 60 γρ βούτυρο μαλακό
  • 300 γρ τυρί κρέμα
  • 380 γρ λεμονόκρεμα *
  • 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα από βατόμουρα

Οδηγίες
 

  • Στην πιατέλα που θα σερβίρουμε το γλυκό τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 17-18 εκατοστών.
  • Τρίβουμε τα μπισκότα σε επεξεργαστή τροφίμων ή σε γουδί. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι και απλώνουμε ομοιόμορφα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Φτιάχνουμε τη λεμονόκρεμα και αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη με σελοφάν.
  • Σε ένα μπολ ανάδευσης μεταφέρουμε τη δική μας λεμονόκρεμα ή αυτή του εμπορίου μαζί με το τυρί κρέμα και το άρωμα βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα κουζίνας και μεταφέρουμε το μείγμα πάνω από το μείγμα μπισκότου.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
  • Περνάμε τη μαρμελάδα από σουρωτήρι πιέζοντας με ένα κουτάλι έτσι ώστε να μείνουν τα σπόρια από τα βατόμουρα.
  • Μεταφέρουμε τη μαρμελάδα πάνω από το μείγμα τυριού -λεμονόκρεμας και με ένα χοντρό σουβλάκι ή το χερούλι ενός πιρουνιού ανακατεύουμε ελαφρά την επιφάνεια μόνο.
  • Μεταφέρουμε και πάλι στο ψυγείο για λίγες ώρες και ξεφορμάρουμε από το τσέρκι.

Σημειώσεις

* Τη συνταγή για τη λεμονόκρεμα θα τη βρείτε εδώ.
Τα μπισκότα μπορεί να είναι κάποια άλλα, εγώ έβαλα ότι υπήρχε στο ντουλάπι μου.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • paraxeno pirouni
    • 11 Σεπτεμβρίου 2018
    Απάντηση

    Ω φαίνεται υπέροχο! Καλύτερη η κρέμα με την lemon curd σίγουρα και τα μπισκότα αμαρέτι θα κάνουν επίσης το τσιζκέικ αυτό πιο αρωματικό. Δυστυχώς είναι πιο δυσεύρετα από τα άλλα γνωστά. Χρόνια πολλά σε όποιον γιορτάζει! Την καλημέρα μου!

      • Ξανθή
      • 11 Σεπτεμβρίου 2018
      Απάντηση

      Έφη η λεμονόκρεμα είναι πολύ εύκολο να γίνει τα δε μπισκότα αν σε ενδιαφέρει έχω προτάσεις που θα τα βρεις εύκολα.

    • Marion
    • 13 Σεπτεμβρίου 2018
    Απάντηση

    Ωραίο γλυκό. Τα μπισκότα αμαρετι κάνουν τη διαφορά ; )
    Γίνεται φανταστικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode