Brownies με σοκολάτα, μπύρα και τυρί κρέμα

Brownies με σοκολάτα, μπύρα και τυρί κρέμα

Νέος μήνας, νέες αφίξεις περιοδικών, νέες ιδέες, νέες περιπέτειες στην κουζίνα.

Και εκτός όλων αυτών αποφασίζω να φτιάξω  brownies για πρώτη φορά αλλά όχι ότι νάναι ένα διαφορετικό που έκλεισε πονηρά το μάτι και προκάλεσε, είπε σήκω από το κρεββάτι αρκετά χουζούρεψες και τρέχα στην κουζίνα.

Και έτρεξα αυτοσχεδίασα, άλλαξα τα υλικά με ότι υπήρχε στο σπίτι και να τώρα έτοιμο το γλυκό μας.

Σαν να μην έφτανε το γλυκό άνοιξα κι ένα βαζάκι καραμέλας, έτσι για να δοκιμάσουμε το συνδυασμό.

 

Brownies με σοκολάτα, μπύρα και τυρί κρέμα
Print Recipe
Brownies με σοκολάτα, μπύρα και τυρί κρέμα
Print Recipe
Συστατικά
1ο μείγμα
  • 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο για το ταψί
  • 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κύβους
  • 125 ml μπύρα
  • 200 γρ ζάχαρη μισή μισή καστανή μαλακιά και κρυσταλλική
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 80 γρ αλεύρι μαλακό
  • 50 γρ αλεύρι χαρουπιού
  • 25 γρ κακάο κοσκινισμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2ο μείγμα
  • 180 γρ τυρί κρέμα
  • 50 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα περγαμόντου
Διαδικασία
Για το πρώτο μείγμα
  1. Ετοιμάζουμε ένα ταψί ή πυρέξ με διαστάσεις 20 χ 30 εκατ. Το αλείφουμε με βούτυρο και το στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το οποίο θα βουτυρώσουμε ελαφρά.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο , τη σοκολάτα και τη μπύρα και το τοποθετούμε πάνω από μπεν μαρί ανακατεύοντας συνέχεια με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο και να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα της ζάχαρης και ανακατεύουμε με αυγογδάρτη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε να κρυώσει ακόμη 3-4 λεπτά.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο αλεύρια με το κακάο και το μπέικιν παόυντερ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά.
  5. Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας τα στερεά εναλλάξ με τα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια με αυγογδάρτη μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα
Για το δεύτερο μείγμα
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με αυγογράρτη καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα
Σύνθεση γλυκού
  1. Αδειάζουμε το μισό σοκολατένιο μείγμα στο ταψί μας να πάει παντού. Συνεχίζουμε με το μισό μείγμα τυριού.
  2. Προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα και μετά το υπόλοιπο μείγμα τυριού. Κουνάμε το ταψί ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το μείγμα και με ένα πιρούνι δημιουργούμε στροβιλισμούς να ανακατευτούν τα δύο μείγματα.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 25 λεπτά. Το γλυκό θα πρέπει να είναι μαλακό μέσα όταν θα το βγάλουμε από το φούρνο.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν το κόψουμε.
  5. Σερβίρουμε αν θέλουμε με μια σάλτσα καραμέλας ή μια κουταλιά κρέμας σαντιγί ή ακόμη και με παγωτό.
Σημειώσεις

Το βαζάκι καραμέλας βουτύρου που άνοιξα είναι της εταιρείας Dolopia  και ήταν ευγενική χορηγία προς εμένα από μεγάλο κατάστημα για δοκιμή.

Οι δικές μου αλλαγές ήταν στο αλεύρι χαρουπιού  της PURE PHILOSOPHY, αντί αλεύρι σίκαλης , στο τυρί κρέμα που έβαλα ένα Ελληνικό αλειφόμενο τυρί του τυροκομείου  Πορίκη, από τα Ιωάννινα   το οποίο προμηθεύομαι από το Root 56  και το ξύσμα περγαμόντου που κράτησα από το γλυκό μου, αντί βανίλιας.

Αν δεν έχετε αλεύρι χαρουπιού ή σίκαλης μπορείτε να βάλετε μόνο αλεύρι μαλακό.

Όσο για το τυρί είναι δική σας επιλογή, εγώ προτείνω πάντως  να προτιμήσετε ένα Ελληνικό τυρί κρέμα, υπάρχουν αρκετά αξιόλογα.

 

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *