Τάρτα με μπρόκολο με βάση από τορτίγιες

από
Τάρτα με μπρόκολο με βάση από τορτίγιες

Όλες αυτές οι μέρες ήταν γεμάτες από πολλά συναισθήματα, χαρά και στεναχώρια όλα μαζί σε ένα απίστευτο χαρμάνι. Στις πολύ λίγες ώρες  στιγμές χαλάρωσης  έριχνα μερικές κλεφτές ματιές  στα έντυπα που έφτασαν τις τελευταίες μέρες. Σε μια καρτέλα ΣΜ είδα αυτή την ιδέα για την τάρτα με τορτίγιες και κάποιο μεσημέρι που έπρεπε γρήγορα να υπάρξει φαγητό την έφτιαξα.

Αν κι εσείς θέλετε μια γρήγορη και νόστιμη λύση δοκιμάστε την.

Τάρτα με μπρόκολο με βάση από τορτίγιες

3 άτομα

Συστατικά
  

  • 150 γρ μπουκέτα μπρόκολου
  • 2 κοτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλες τορτίγιες
  • 4 αυγά
  • 200 ml γάλα
  • 100 γρ κασέρι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 100 γρ μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια με το πράσινο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φόρμα διαμέτρου 22 εκ

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τα μπουκέτα του μπρόκολου και τα βυθίζουμε σε νερό που βράζει για 2 λεπτά. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
  • Στρώνουμε τη φόρμα με χαρτί ψησίματος και λαδώνουμε. Απλώνουμε μια τορτίγια στη βάση της φόρμας και τη λαδώνουμε. Κόβουμε τις άλλες δυο στη μέση, τις λαδώνουμε με ένα πινέλο και τις στρώνουμε περιμετρικά να καλύψουμε τα τοιχώματα της φόρμας. Τοποθετούμε από πάνω και την άλλη τορτίγια λαδωμένη.
  • Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα αλάτι και πιπέρι.
  • Μοιράζουμε πάνω από τις τορτίγιες το μπρόκολο και στη συνέχεια μοιράζουμε παντού το τυρί και το μπέικον.
  • Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα αυγών γάλακτος και ψιλοκόβουμε με ψαλίδι τα κρεμμυδάκια να πάνε σε όλη την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Amalia
    • 27 Μαρτίου 2017
    Απάντηση

    Πολύ πρωτότυπη βάση τάρτας που μας διευκολύνει απίστευτα χρονικά! Στο σπίτι μας οι τορτίγιες δεν λείπουν σχεδόν ποτέ κι έτσι θα δοκιμάσω την γρήγορη αυτή τάρτα μέσα στην εβδομάδα. Υπομονή Ξανθή, εύχομαι σύντομα να μείνουν μόνο οι χαρές και να φύγουν οι στεναχώριες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode