Σπαγγέτι με γαρίδες και αμύγδαλα

από
Σπαγγέτι με γαρίδες και αμύγδαλα

Το καλοκαίρι ήρθε και θέλουμε λιγότερη παραμονή στην κουζίνα λόγω ζέστης ή γιατί το μυαλό είναι αλλού, βόλτες παραλίες κλπ.

Διαλέγουμε πιάτα εύκολα και νόστιμα, που είναι παντός καιρού.

Αυτή η μακαρονάδα που σας προτείνω έγινε μέσα σε 20 λεπτά.

Σπαγγέτι με γαρίδες και αμύγδαλα

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 180 γρ σπαγγέτι
  • 400 γρ φρέσκες γαρίδες
  • 2 κουτ. σούπας αμύγδαλα φιλέ
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 200 ml κεφίρ
  • 1/2 λεμόνι το χυμό του
  • λίγα φύλλα βασιλικού ή δυόσμου
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη και τα κεφάλια. Κάνουμε μια μικρή τομή στη ράχη και αφαιρούμε το εντεράκι. Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
  • Σε αλατισμένο νερό που βράζει τοποθετούμε το σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
  • Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, σε ένα τηγάνι βάζουμε τα αμύγδαλα για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα, μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  • Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις γαρίδες. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας τες. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι το σπαγγέτι με 3-4 κουτ. σούπας από το νερό που έβρασαν, το λιωμένο σκόρδο, τα ψιλοκομμένα φύλλα από βασιλικό ή δυόσμο και το κεφίρ. Ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα αμύγδαλα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σημειώσεις

Αντί του κεφίρ μπορούμε να βάλουμε κρέμα γάλακτος.
Αν δεν έχουμε αμύγδαλα φιλέ μπορούμε να βάλουμε ασπρισμένα αμύγδαλα κομμένα.
Αν δεν έχουμε φρέσκες γαρίδες μπορούμε να βάλουμε κατεψυγμένες.
Προαιρετική η προσθήκη ενός πικάντικου τριμμένου τυριού.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • paraxeno pirouni
    • 13 Ιουνίου 2019
    Απάντηση

    Πολύ ενδιαφέρουσα και ασυνήθιστη πρόταση! Πολύ πιο υγιεινό το κεφίρ αντί της κρέμας.

Γράψτε απάντηση στο paraxeno pirouni Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode