share

Σαλάτα με κους κους αβοκάντο και γκρέιπφρουτ

από
Σαλάτα με κους κους αβοκάντο και γκρέιπφρουτ

Στο σπίτι μας  δεν στρώνεται τραπέζι χωρίς σαλάτα .

Γιαυτό και αναζητώ πάντα ιδέες για νέες σαλάτες, αγόρασα πριν ένα χρόνο και ένα βιβλίο με 100 σαλάτες.

Οι περισσότερες μπορούν να αποτελέσουν κύριο γεύμα, επιπλέον μπορείς να “παίξεις” διαφοροποιώντας τα υλικά τους προσθέτοντας ή αφαιρώντας ανάλογα με τα γούστα σου και τα υλικά εποχής.

Σαλάτα με κους κους αβοκάντο και γκρέιπφρουτ

2
Σήμερα έχουμε μια σαλάτα ανοιξιάτικη γεμάτη χρώματα συνδυάζοντας το γλυκόξινο του γκρέιπφρουτ και το βουτυρώδες του αβοκάντο.

Συστατικά
  

  • 1 μέτριο αβοκάντο καλά ωριμασμένο
  • 1 μέτριο γκρέιπφρουτ κατά προτίμηση κόκκινο
  • 50 γρ κους κους
  • λόλα πράσινη ή ρόκα
  • 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι και καρύδια ελαφρά καβουρντισμένα
  • 2 κοτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Ξύσμα και χυμό ενός μέτριου λεμονιού
  • 1 κουτ γλυκού μέλι
  • αλάτι

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε το κους κους και προσθέτουμε βραστό νερό ίσα να το σκεπάζει. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κι αφήνουμε για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε το κους κους με ένα πιρούνι.
  • Καθαρίζουμε το γκρέιπφρουτ από τις εξωτερικές φλούδες και όλες τι εσωτερικές ίνες και τα πιθανά κουκούτσια. Το χωρίζουμε στις φέτες του. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και αφαιρούμε το κουκούτσι του. Το κόβουμε σε μέτριες λωρίδες.
  • Σε μια σαλατιέρα κόβουμε με το χέρι μας τη λόλα και προσθέτουμε το γκρέιπφρουτ, το αβοκάντο τους ξηρούς καρπούς και το κους κους.
  • Σε σέικερ ή μικρό γυάλινο βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο το μέλι το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το αλάτι και ανακινούμε καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.

Σημειώσεις

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την πράσινη λόλα με κάποια χρωματιστή ή  με ρόκα ή και μικρά φύλλα από σπανάκι.
Προσθέτοντας κομμάτια ψημένου κοτόπουλου η σαλάτα μας μπορεί να αποτελέσει κύριο πιάτο.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Ειρήνη Ε.
    • 4 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Συμφωνώ μαζί σου Ξανθή! Η σαλάτα είναι απαραίτητη στο τραπέζι μας! Η σημερινή σου σαλάτα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα σχεδόν πλήρες πιάτο! Αν της προσθέσουμε και λίγο ψητό ή βραστό κοτοπουλάκι έχουμε ένα γεύμα στο ίδιο σκεύος! Η προσθήκη του γκρέιπ φρουτ δίνει άρωμα ,δροσιά και μου αρέσει πολύ!
    Καλό Σαββατοκύριακο.
    Υ.Γ. Γράφω το σχόλιο για δεύτερη φορά. Δεν το δέχεται αν δεν “δηλώσω” ότι δεν είμαι ρομπότ.

      • Ξανθή
      • 4 Απριλίου 2015
      Απάντηση

      Καλησπέρα Ειρήνη, ναι χρειάζεται το δεν είμαι ρομπότ γιατί τελευταία πολλά τα σχόλια που δεν έπρεπε. Το ίδιο είναι και στο δικό σας.

    • ΕΛΕΝΑ
    • 4 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Ξανθή μου υπέροχα χρώματα η σαλάτα σου, και ναι, εγώ θα πρόσθετα και κοτοπουλάκι και θα ήταν ένα ακόμα πιο πλήρες γεύμα.

    Οσον αφορά το ρομπότ που λέει η Ειρήνη μας, εγώ δεν ξέρω πως να το βγάλω, μας εμφανίστηκε ξαφνικά και δεν ξέρω από που να το αφαιρέσω.
    Το έψαξα, το ξαναέψαξα, δεν βρίσκω τίποτα.
    Οπότε το παράτησα!

    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

      • Ξανθή
      • 4 Απριλίου 2015
      Απάντηση

      Έλενα μην το βγάζεις δεν είναι κουραστικό όπως παλιά η επιβεβαίωση, έχει πολλά ανεπιθύμητα σχόλια τελευταία.

    • Mari
    • 5 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Ξανθή πολύ ωραία η σαλάτα σου! Το αβοκάντο μου αρέσει πολύ, τώρα για το γκρειπφρούτ έχω έναν ενδοιασμό, γιατί δεν μου αρέσουν τα πικρά.
    Κατά τα άλλα πολύ λαχταριστή!
    Φιλιά, Καλό Πάσχα!

      • Ξανθή
      • 5 Απριλίου 2015
      Απάντηση

      Μαρία το γκρέιπφρουτ μπορείς να το παραλείψεις αν και στη σαλάτα ιδιαίτερα το κόκκινο είναι πολύ διακριτικό
      Καλή Ανάσταση

    • mia xara
    • 6 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Πολύ εύγευστη σαλάτα, έχω ιδιαίτερη αδυναμία τόσο στο αβοκάντο όσο και στο γκρέιπφρουτ! Καλημέρα και καλή εβδομάδα 🙂

    • spoon stories
    • 11 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Ξανθή μου εγώ βάζω πορτοκάλι αλλά και με γκρέιπφρουτ ωραίο θα είναι!!Next time θα το δοκιμάσω έτσι!!

    • evi@thehealthycook
    • 21 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    εξαιρετική σαλάτα!
    χρησιμοποίησες δύο πολύ αγαπημένα μου φρούτα, το αβοκάντο και το ροζ γκρέιπφρουτ, το οποίο δεν είναι τόσο πικρό όσο το πορτοκαλί και σίγουρα θα ταιριάζει πολύ!
    φιλιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode