Κοτόπουλο κάρυ

από
Κοτόπουλο κάρυ

Εδώ που βρίσκομαι αυτό τον καιρό, πέραν του ότι δοκιμάζω πιάτα από τη Διεθνή κουζίνα άρχισα να μαγειρεύω κι εγώ κάποια, με την καθοδήγηση της κόρης, μιας και η ίδια έχει εξοικειωθεί αρκετά με αυτά τα πιάτα αλλά και τα υλικά.

Βέβαια εδώ έχεις την άνεση της εύκολης προμήθειας όλων των απαραίτητων υλικών, θα προσπαθήσω στο τέλος της συνταγής να σας δώσω πληροφορίες για το που θα μπορέσετε να βρείτε κάποια από αυτά που απαιτεί η συνταγή ή με τι θα μπορούσατε να τα αντικαταστήσετε.

Όταν μιλάμε για πιάτο κάρυ εννοούμε ένα δημοφιλές πιάτο με καταγωγή την Ινδία ή την Ταϊλάνδη, με βάση το κοτόπουλο,  το κρέας, ή γαρίδες με προσθήκη λαχανικών  και τελική προσθήκη  πάστα κάρυ και γάλα καρύδας.

Το ίδιο πιάτο μπορεί να παρασκευαστεί χωρίς την προσθήκη κρέατος , μόνο με λαχανικά ανάλογα τις προτιμήσεις του καθενός. Θα το συναντήσουμε σε πολλές άλλες παραλλαγές.

Μπορεί να είναι σε μορφή πηχτής σούπας και συνοδεύεται συνήθως με ένα ρύζι ατμού.

Κοτόπουλο κάρυ

4 άτομα

Συστατικά
  

  • 2-3 κουτ σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μικρά φιλέτα κοτόπουλου
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 250 γρ μικρά καλαμποκάκια
  • 3-4 κουτ. σούπας πάστα κόκκινου κάρυ
  • 2 κουτ. σούπας κάσιους
  • 400 γρ ψιλοκομμένες ντομάτες ή μια συσκευασία
  • 400 ml γάλα καρύδας

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά: καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους.
  • Πλένουμε τα μικρά καλαμποκάκια και τα κόβουμε στη μέση.
  • Σε γουόκ ή μεγάλο τηγάνι ή και σε απλωτή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-7 λεπτά. Το αφαιρούμε σε ένα πιάτο με τη βοήθεια τρυπητής κουτάλας.
  • Στο ίδιο σκεύος συνεχίζουμε σοτάροντας το κρεμμύδι, τα καλαμποκάκια και τα κάσιους.
  • Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο σκεύος και προσθέτουμε την πάστα κάρυ ανακατεύοντας να πάει σε όλα τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και το γάλα καρύδας, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια ένταση μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
  • Σερβίρουμε με ένα ρύζι μπασμάτι ατμού ή ένα πιλάφι. Στο δικό μας τραπέζι υπήρχαν και αυτά τα υπέροχα ψωμιά naan bread.

Σημειώσεις

Πάστα κάρυ και γάλα καρύδας θα βρείτε σίγουρα σε καταστήματα με Ασιατικά προϊόντα.
Επιλέξτε την πάστα με τη μέτρια ένταση ( η ποσότητα στη συνταγή αφορά αυτή την διαβάθμιση) και αν σας αρέσουν το πολύ πικάντικα αυξήστε την ποσότητα, σύμφωνα και με την αναγραφόμενη πρόταση στην ετικέτα της συσκευασίας. Υπάρχει και πράσινη πάστα κάρυ επιλέξτε όποια εσείς προτιμάτε.
Το γάλα καρύδας είναι σε συσκευασία κονσέρβας και δεν έχει σχέση με το ρόφημα γάλα καρύδας που βρίσκουμε στα ΣΜ.
Αντί των μικρών καλαμποκιών που δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να σας πω που θα τα βρείτε, μπορούμε να βάλουμε φρέσκα καλαμπόκια από τα οποία θα αφαιρέσουμε σε λωρίδες το εξωτερικό τους τμήμα.
Μπορούν να προστεθούν και άλλα λαχανικά όπως πιπεριές ή ρεβίθια ή κολοκύθα ή μελιτζάνα ανάλογα με την εποχή.
Για το ρύζι ατμού μπορείτε να δείτε εδώ.
Για να φτιάξετε τα δικά σας naan bread  μπορείτε να δείτε εδώ.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode