Κέικ με σάλτσα μήλου και ξηρούς καρπούς

από
Κέικ με σάλτσα μήλου και ξηρούς καρπούς

Είπα να τακτοποιήσω τα ατακτοποίητα, βάζα εδώ βάζα εκεί βάζα και πιο πέρα.

Καταγραφές σε χαρτί σε υπολογιστή αλλά ποτέ ενημερωμένα, μη μου πείτε ότι δεν σας συμβαίνει.

Και εκεί λοιπόν στις καταγραφές να ένα βάζο με σάλτσα μήλου στο μικρό ψυγείο μαρμελάδων και γλυκών.

Είχε γίνει κάποια στιγμή που στο σπίτι έφτασαν πολλά μήλα για άλλο σκοπό και αν με ρωτήσετε με πια συνταγή δεν νομίζω ότι θυμάμαι ακριβώς. Το πιθανότερο είναι να έγινε με τη συνταγή της φίλης μου της Εύης από το The Healthy Cook και τη συνταγή του θα τη βρείτε εδώ.

Αφού βρήκα το βάζο θα έπρεπε κάτι να φτιάξω με αυτή τη σάλτσα και η απόφαση μετά από δημοκρατικές διαδικασίες πάρθηκε και ήταν ένα κέικ.

Είναι πολύ εύκολο να γίνει, περισσότερη ώρα μου πήρε να ετοιμάσω και να ζυγίσω τα υλικά από την υπόλοιπη διαδικασία.

Συνοδεύουμε τώρα το απογευματινό μας τσάι και το σπίτι μοσχοβόλησε!!

 

Κέικ με σάλτσα μήλου και ξηρούς καρπούς

1 φόρμα διαμέτρου 24 εκατ

Συστατικά
  

  • 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 300 γρ αλεύρι μαλακό
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 350 γρ σάλτσα μήλου
  • 140 γρ κράνμπερι και σταφίδες
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυγίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, το μπέικιν , τη σόδα και την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα κράνμπερι με τις σταφίδες και μια κουταλιά αλεύρι, τα ανακατεύουμε καλά.
  • Σε κάδο του μίξερ ή μπολ ανάδευσης, ανάλογα με το μίξερ μας, βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη δυο λεπτά προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα σε πολύ χαμηλή και προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα του αλευριού με τη σάλτσα μήλου. Μόλις το μείγμα μας έχει ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα να πάνε σε όλο το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα .
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 50 έως 60 λεπτά ελέγχοντας να βγαίνει στεγνή μια λάμα.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.
  • Μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
  • Ένα υπέροχο συνοδευτικό με το απογευματινό μας τσάι και όχι μόνο.

Σημειώσεις

Αντί για κράνμπερί μπορούμε να βάλουμε χοντροκομμένα καρύδια.
Αν δεν έχετε δική σας σάλτσα μήλου ή δεν προλαβαίνετε να φτιάξετε,νομίζω ότι υπάρχει έτοιμη σε μεγάλα ΣΜ.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • ΑΜΑΛΙΑ
    • 13 Μαρτίου 2018
    Απάντηση

    Μοσχομυριστό κέικ, πρόταση πάντα καλοδεχούμενη και ξεχωριστή με την πινελιά της σάλτσας μήλου!

    • Marion
    • 13 Μαρτίου 2018
    Απάντηση

    Τη βλέπω στο σουπερ μαρκετ τη σάλτσα μήλου. Να μια ωραία ιδέα για να την βάλω σε κεικ. 😉

Γράψτε απάντηση στο Marion Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode