share

Κέικ αρωματισμένο με κυνόροδα και καρδάμωμο

από
Κέικ αρωματισμένο με ρόφημα από κυνόροδα και καρδάμωμο

Πολύ καιρό είχε να μυρίσει το σπίτι αρώματα γλυκού και έπρεπε!!

Αυτό το κέικ είναι πολύ εύκολο να γίνει αρκεί να αφήσεις τα αρωματικά να δώσουν το άρωμα τους για αρκετή ώρα. Αν δεν θέλεις ή δεν έχεις κυνόροδα βάλε ένα τσάι αρωματικό θα είναι ακόμη καλύτερο.

Κέικ αρωματισμένο με ρόφημα από κυνόροδα και καρδάμωμο

1 φόρμα διαμέτρου 23 εκατ.

Συστατικά
  

  • 100 ml γάλα
  • 2 κουτ. γλυκού κυνόροδα σπασμένα σε γουδί
  • 1 κουτ. γλυκού σποράκια καρδάμωμου σπασμένα σε γουδί
  • 170 γρ βούτυρο μαλακό
  • 170 γρ ζάχαρη καστανή
  • 3 αυγά
  • 175 γρ αλεύρι μαλακό
  • 1/2 κοτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • γλυκό του κουταλιού ή γλάσο ζάχαρης για τη διακόσμηση

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε τα αρωματικά και τα προσθέτουμε στο γάλα το οποίο έχουμε ζεστάνει ελαφρά. Αφήνουμε για μια ώρα. Στραγγίζουμε με λεπτό σουρωτήρι.
  • Σε κάδο του μίξερ ή σε μπολ ανάδευσης (ανάλογα με το μίξερ που διαθέτουμε) βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να έχει ένα υπόλευκο χρώμα.
  • Χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
  • Συνεχίζουμε σε ακόμη πιο χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αρωματισμένο γάλα.
  • Μεταφέρουμε σε λαδωμένη - αλευρωμένη φόρμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 35 λεπτά ελέγχοντας με μια λάμα να βγαίνει στεγνή.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Διακοσμούμε αν θέλουμε με ένα γλυκό κουταλιού ή με ένα γλάσο λεμονιού.
  • Συνοδεύουμε ιδανικά με ένα αρωματικό τσάι από το ίδιο τσάι που χρησιμοποιήσαμε για το κέικ.

Σημειώσεις

Το μείγμα μπορεί να μοιραστεί σε ατομικές φόρμες για μάφιν, ο χρόνος ψησίματος όμως θα είναι μικρότερος γύρω στα 20-25 λεπτά.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • mia maria
    • 21 Φεβρουαρίου 2018
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο! Όλο άρωμα και νοστιμιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode