Ζουμερά φιλέτα κοτόπουλου στο φούρνο

από
Ζουμερά φιλέτα κοτόπουλου στο φούρνο

Για μια αλλαγή έγινε αυτό το φαγητό, άρεσε πάρα πολύ γιατί με τον τρόπο που μαγειρεύτηκε, το κρέας παρέμεινε πολύ ζουμερό και η συνοδευτική του σάλτσα ήταν ιδιαίτερα νόστιμη.

Αν το στήθος κοτόπουλου σας βγαίνει στεγνό δοκιμάστε αυτή τη συνταγή, εγώ  θα το επαναλάβω.

Ζουμερά φιλέτα κοτόπουλου στο φούρνο

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 1 στήθος κοτόπουλου καθαρισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
  • 250 γρ ντομάτες πομοντόρι κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
  • 250 ml ζωμό κοτόπουλου ή ένα κύβο διαλυμένο σε νερό
  • Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • 6-8 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε το στήθος του κοτόπουλου από την πέτσα και αφαιρούμε το κόκκαλο. (Μπορούμε να ζητήσουμε από το χασάπη να το κάνει για μας ή να αγοράσουμε έτοιμα φιλέτα) Κόβουμε σε 4 ή 6 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια και τα περνάμε από το αλεύρι, τινάζοντας την περίσσεια.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου γυρίζοντας μια - δυο φορές. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ.
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και τ σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη ζάχαρη και το ξύδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ζωμό του κοτόπουλου και αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά
  • Μοιράζουμε τις κομμένες ντομάτες πάνω από τα φιλέτα κοτόπουλου και από πάνω μεταφέρουμε τα κρεμμύδια με τα σκόρδα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά με σκεπασμένο το ταψί. Ξεσκεπάζουμε, κλείνουμε το φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και μοιράζουμε από πάνω τις κομμένες ελιές και φύλλα μαϊντανού (προαιρετικό)
  • Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με κους κους ή ρύζι μπασμάτι στον ατμό.

Σημειώσεις

Αντί για ντομάτες πομοντόρι μπορούμε να βάλουμε ντοματίνια μικρά ανάλογα με το τι υπάρχει στην εποχή.
Θα μπορούσε να γίνει το φαγητό και με φιλέτο γαλοπούλας.
Οι ελιές που έβαλα ήταν από τις δικές μου, αν θέλετε μπορείτε να βάλετε τις πράσινες χωρίς κουκούτσι του εμπορίου.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Χρυσαυγή
    • 10 Οκτωβρίου 2016
    Απάντηση

    ΦΑνταστικό!!!!!!!!!!!!!! Καταπληκτικό φαγητό!! Η πρώτη φωτογραφία τα λέει όλα. Η νοστιμιά του φαίνεται!!! Μπράβο Ξανθή!

      • Ξανθή
      • 11 Οκτωβρίου 2016
      Απάντηση

      Ευχαριστώ, νομίζω ότι τόσο ζουμερά φιλέτα κοτόπουλου δεν έχω ξαναφάει.

    • ΑΜΑΛΙΑ
    • 11 Οκτωβρίου 2016
    Απάντηση

    Πολύ νόστιμη πρόταση γα τα (συνήθως στεγνά) φιλέτα κοτόπουλου! Και κοίτα μία σύμπτωση; φεύγοντας το πρωί από το σπίτι έβγαλα τρία φιλέτα από την κατάψυξη, τα υπόλοιπα υλικά τα έχω κι έτσι…σήμερα θα φάμε αυτό το όμορφο φαγητό!

      • Ξανθή
      • 11 Οκτωβρίου 2016
      Απάντηση

      Αμαλία θα περιμένω εντυπώσεις, βγάλε και καμιά φωτογραφία από το δικό σου αποτέλεσμα.

    • Βασιλική
    • 2 Απριλίου 2020
    Απάντηση

    Πεντανόστιμο!!!δεν έχω φάει καλύτερο φιλέτο κοτόπουλου!!! μπράβο σας?!! καταπληκτική συνταγή!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode