share

Εύκολα ταρτάκια με μαρμελάδα και φρούτα

από
Εύκολα ταρτάκια με μαρμελάδα και φρούτα

Όταν στο σπίτι υπάρχουν τόσες πολλές μαρμελάδες ψάχνεις πως θα τις αξιοποιήσεις εκτός από το πρωινό σου, την προσθήκη σε φαγητά, γιατί όχι, μέσα σε τάρτες cheesecake  και άλλα πολλά.  Όμως όταν θες γρήγορα ένα γλυκάκι πρέπει να σκεφτείς κάτι άλλο, νόστιμο και εύκολο.

Σε μια πιο χαλαρή βόλτα μου στο Σούπερ Μάρκετ παρατήρησα ότι υπάρχει συσκευασία με μικρές ζύμες κουρού. Αν και  είμαι κατά των έτοιμων παρασκευασμάτων αυτή τη φορά παραστράτησα και αγόρασα μια συσκευασία.

Έτσι δοκίμασα πριν μέρες φτιάχνοντας λίγα ταρτάκια “δοκιμαστικά” τα ονόμασα και ενθουσιαστήκαμε.

Και αυτό έγινε ένα παιχνίδι, το οποίο επαναλήφθηκε  και θα επαναληφθεί.  Μπορείτε να φτιάχνετε όσα εσείς θέλετε αν και δεν συμφέρει ενεργειακά αλλά μια μικρή σπατάλη τη δικαιούμαστε.

Εύκολα ταρτάκια με μαρμελάδα και φρούτα

Συστατικά
  

  • μικρά φύλλα ζύμης κουρού
  • μαρμελάδα
  • φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα
  • λίγο ελαιόλαδο για τη φόρμα
  • Φόρμα για μάφιν

Οδηγίες
 

  • Ξεπαγώνουμε όσα κομμάτια ζύμης θέλουμε.
  • Λαδώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου τόσες θέσεις της φόρμας όσες θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Απλώνουμε προσεκτικά τη ζύμη να καλύψει και τα τοιχώματα.
  • Προσθέτουμε σε κάθε ζύμη 2 κουτ. γλυκού μαρμελάδα της αρεσκείας μας και από πάνω βάζουμε μικρά κομμάτια φρούτων.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 15 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν λίγο. Με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Μπορούμε να βάλουμε στο καθένα διαφορετική μαρμελάδα και διαφορετικό φρούτο ανάλογα με το τι έχουμε στο σπίτι και την εποχή.
Εγώ επειδή διατηρώ κάποια φρούτα στον καταψύκτη έκανα  διάφορους συνδυασμούς φρούτων και μαρμελάδων.
Βέβαια μπορούμε να γεμίσουμε όλη τη φόρμα, τα ταρτάκια τρώγονται ευχάριστα και κρύα.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • ΑΜΑΛΙΑ
    • 19 Ιουνίου 2017
    Απάντηση

    Καταπληκτική ιδέα αυτά τα ταρτάκια, με ενθουσίασαν! Είμαι σίγουρη ότι θα θα κάνω πολλές-πολλές φορές και αυτή την εποχή αλλά και το χειμώνα!

    • Marion
    • 19 Ιουνίου 2017
    Απάντηση

    Αυτές οι έτοιμες ζύμες (ιδίως για ατομικά ταρτάκια) είναι βολικές.
    Γίνονται ωραία κεράσματα και νόστιμα 😉

    • Penelope
    • 19 Ιουνίου 2017
    Απάντηση

    Έχει δίκιο η Marion! Οι ζύμες αυτές είναι πολύ βολικές για μικρές (ας πούμε ατομικές…) δημιουργίες. Όσο για τα ταρτάκια σου, Ξανθή, μου θύμισαν αυτά που έβγαζαν παλιά τα ζαχαροπλαστεία για καλοκαιρινό κέρασμα καθώς μεταφέρονταν εύκολα και δεν επιρρεάζονταν από τις ζέστες. Προσωπικά, έχω αδυναμία σε όλα τα φρουτένια γλυκά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode