Γλυκό με αρωματισμένο κρασί – χυμό από κλημεντίνες και σοκολάτα ganache

από
Γλυκό με αρωματισμένο κρασί - χυμό από κλημεντίνες και σοκολάτα ganache

Η τελευταία ανάρτηση του χρόνου επέλεξα να είναι ένα γλυκό να αποχαιρετίσουμε γλυκά όλα τα προβλήματα του 2014 και να υποδεχτούμε το 2015 καλοπιάνοντας το να μας φέρει μόνο Υγεία και Αγάπη στις οικογένειες μας.

Όλα τα άλλα θα τα βρούμε.
 Βέβαια δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό αυτό που προτείνω, άρεσε όμως στους καλεσμένους μας και θα το επαναλάβω μιας και σε μένα τα πολύ γλυκά δεν αρέσουν.
Ιδέα από παλιό Χριστουγεννιάτικο τεύχος περιοδικού από Λονδίνο.

Γλυκό με αρωματισμένο κρασί - χυμό από κλημεντίνες και σοκολάτα ganache

8 ποτήρια

Συστατικά
  

  • 600 γρ μανταρίνια κλημεντίνες θα πάρουμε 300ml χυμό
  • 300 ml νερό
  • 600 ml κόκκινο κρασί
  • 100 γρ ξανθιά ζάχαρη
  • Μπαχαρικά ( κανέλα, γαρίφαλο, αστεροειδή γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο)
  • 12 φύλλα ζελατίνης
  • 150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 75 γρ βούτυρο
  • 170 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
  • ξηρούς καρπούς για τη διακόσμηση

Οδηγίες
 

  • Στύβουμε τις κλημεντίνες και παίρνουμε το χυμό τους, τον στραγγίζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το κρασί, το νερό, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Εγώ τα μπαχαρικά τα έβαλα σε θήκη για τσάι ώστε να μπορώ να τα αφαιρέσω εύκολα μετά. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  • Στο διάστημα αυτό βάζουμε σε κρύο νερό τη ζελατίνη να μουλιάσει για 5 λεπτά.
  • Μετά το βράσιμο αποσύρουμε από τη φωτιά, στύβουμε καλά τα φύλλα της ζελατίνης και τα προσθέτουμε στο μείγμα κρασιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 ποτήρια ή μπολάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  • Ετοιμάζουμε τη ganache. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρουμε κορφές. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε κομματάκια. Το τοποθετούμε πάνω από κατσαρολάκι που σιγοβράζει νερό και λιώνουμε. Μόλις ομοιγενοποιηθεί προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μαλακά.
  • Μοιράζουμε τη ganache πάνω πάνω από το μείγμα κρασιού και διακοσμούμε με σπασμένους ξηρούς καρπούς. Εγώ έβαλα φουντούκια και φιστίκια.

Σημειώσεις

Μπορούμε να φτιάξουμε το ζελέ κρασιού από την προηγουμένη μέρα και να προσθέσουμε τη σοκολάτα την ώρα του σερβιρίσματος.
Η ποικιλία και η ποσότητα των μπαχαρικών είναι στην επιλογή του καθενός ανάλογα με τα γούστα.
Την επόμενη φορά θα το φτιάξω με χυμό πορτοκαλιού σαγκουίνι και ένα αρωματικό λευκό κρασί.
Καλή Πρωτοχρονιά σε όλες και όλους από όλους τους μάγειρες και βοηθούς στις Συνταγές της Ασπρούλας Υγεία και Αγάπη στις οικογένειες σας!!!!!!!!!!!!
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Gina - Teta
    • 15 Ιανουαρίου 2015
    Απάντηση

    Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή με ιδιαίτερα αρώματα και πιστεύω και γεύση! Καλημέρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode