Γαρίδες με φασολάκια και ρύζι

από
Γαρίδες με φασολάκια και ρύζι

Αυτό το “παιχνίδι” που αρχίσαμε με τα παιδιά μου να μου στέλνουν φωτογραφίες από τα πιάτα τους μαζί με τις συνταγές πολύ μου άρεσε. Για μένα είναι μια ακόμη επικοινωνία, μιας τα χιλιόμετρα που μας χωρίζουν είναι πάρα πολλά.

Αποφάσισα λοιπόν να μαγειρεύω κι εγώ κάποια από τα πιάτα τους και να τα μοιράζομαι μαζί σας.

Αν κάποια έχουν υλικά που εδώ δεν τα βρίσκουμε, φροντίζω τη συνταγή που θα δώσω να την προσαρμόσω με υλικά που εύκολα κάποιος θα βρει σε ΣΜ.

Το συγκεκριμένο το έφτιαξα πριν δυο μέρες και μας άρεσε πολύ.

Γαρίδες με φασολάκια και ρύζι

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 300 γρ γαρίδες βάρος καθαρισμένων
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1/2 κουτ. γλυκού tabasco
  • 1 κουτ. γλυκού ξύδι
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 1 1/2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 200 γρ φρέσκα φασολάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίτζερ τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι ελαφρά καβουρντισμένο
  • 120 γρ ρύζι μπασμάτι ή γιασεμί
  • 450 ml νερό
  • αλάτι

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα φασολάκια (τα δικά μου ήταν τσαουλιά) και τα κόβουμε στη μέση αν είναι μακριά. Τα βάζουμε σε νερό αλατισμένο που βράζει και τα βράζουμε 5 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε τον τοματοπελτέ με τα tabasco, ξύδι, μέλι, σησαμέλαιο, σόγια σος και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.
  • Σε γουόκ ή μεγάλο τηγάνι ή και κατσαρόλα βάζουμε το σησαμέλαιο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια το σκόρδο και το τζίτζερ ανακατεύουμε για μισό λεπτό και προσθέτουμε τα φασολάκια συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες ανακατεύουμε για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας.
  • Βράζουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από την εστία.
  • Για το ρύζι Πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό το ρύζι και το σουρώνουμε. Σε κατσαρόλάκι μικρό βάζουμε το νερό και προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι. Μόλις πάρει βράση ανακατεύουμε σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε αρκετά χαμηλή φωτιά ( στη διαβάθμιση 1-9 ρυθμίζουμε στο 3) για 10 -12 λεπτά μέχρι να έχει πιει εντελώς το νερό. Δεν ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για 5 λεπτά,
  • Σερβίρουμε το ρύζι και από πάνω τις γαρίδες πασπαλίζοντας με το σουσάμι ή σερβίρουμε ξεχωριστά, όπως η αρχική φωτογραφία των παιδιών μου.

Σημειώσεις

Τα φασολάκια  που έβαλα ήταν ποικιλίας τσαουλιά, πιστεύω ότι και με αμπελοφάσουλα θα είναι πολύ ωραία.
Οι γαρίδες μπορεί να είναι και καθαρισμένες κατεψυγμένες.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode