Αβοκάντο πάνω σε ψωμί για πρωινό και όχι μόνο

από
Αβοκάντο πάνω σε ψωμί για πρωινό

Όπως έγραψα σε προηγούμενη ανάρτηση το πρωινό δεν το παραλείπουμε ποτέ και γιαυτό φροντίζω τις πιο χαλαρές μέρες να είναι κάτι το διαφορετικό.

Αυτό που σας δίνω σήμερα είναι από τις Χριστουγεννιάτικες μέρες και κάποιος στο σπίτι το ονόμασε το πρωινό των “Παπούα”  χωρίς βέβαια να έχει καμιά σχέση, η ιστορία που έπλεξε ήταν μια ωραία μυθοπλασία, με έκανε να γελάσω πολύ και έτσι άρχισε μια ωραία εορταστική μέρα.

Την ιστορία μια άλλη φορά!!

Αυτά για να ευθυμήσουμε, ας πούμε τώρα για το πρωινό μας πιάτο σε δύο εκδοχές. Οι ποσότητες θα δοθούν για ένα και πολλαπλασιάστε ανάλογα.

Αβοκάντο πάνω σε ψωμί για πρωινό και όχι μόνο

1 άτομο

Συστατικά
  

  • 1 φέτα ψωμιού
  • 1/4 αβοκάντο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • λίγα φύλλα βασιλικού
  • Χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα μπούκοβο προαιρετικό
  • ελαιόλαδο
  • 1 αυγό ποσέ
  • 1 κουτ. σούπας τυρί αλειφόμενο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Προσθέτουμε το βασιλικό ψιλοκομμένο, το μπούκοβο λίγο χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε και το απλώνουμε πάνω στη φέτα ψωμιού. Από πάνω τοποθετούμε ένα αυγό ποσέ και γαρνίρουμε με επιπλέον φύλλα βασιλικού φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.
  • Σε μια άλλη εκδοχή αντί του αυγού προσθέτουμε τυρί αλειφόμενο και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Σημειώσεις

Το δικό μου ψωμί ήταν αυτό του Χριστόψωμου με χαρουπάλευρο.
Μπορείτε να βάλετε μια φέτα χωριάτικου ψωμιού αν θέλετε περασμένη από τοστιέρα ή φρυγανιέρα ή και ένα κομμάτι μπαγκέτας.
Για τα αυγά ποσέ μπορείτε να δείτε εδώ
Το τυρί μου ήταν ανεβατό Γρεβενών ένα πολύ ιδιαίτερο και νόστιμο αλειφόμενο τυρί αναζητήστε το.
Το πιάτο μπορεί να αποτελέσει μέρος ελαφρού γεύματος ή και δείπνου.
 

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode