Χταπόδι με πατάτες στην κατσαρόλα

Χταπόδι με πατάτες στην κατσαρόλα

Η αείμνηστη  Εύη Βουτσινά στο  ” Άστεων Γεύσεις ” δίνει μια συνταγή για χταπόδι μαγειρευτό, αναφέροντας ότι τη συνταγή την οφείλει σε φίλη της από την Κέρκυρα.

Επειδή έχω εμπιστοσύνη στις αναφορές της σήμερα,  ένα χταπόδι που περίμενε στο ψυγείο, το προσάρμοσα με μικρές παρεμβάσεις  δικές μου και σας το προτείνω.

Μια πολύ εύκολη συνταγή με νοστιμότατο αποτέλεσμα.

Χταπόδι με πατάτες στην κατσαρόλα
Print Recipe
Μερίδες
2 άτομα
Μερίδες
2 άτομα
Χταπόδι με πατάτες στην κατσαρόλα
Print Recipe
Μερίδες
2 άτομα
Μερίδες
2 άτομα
Συστατικά
  • 1 κιλό χταπόδι Βάρος πριν το καθάρισμα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 500 γρ πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αρκετή ρίγανη
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Διαδικασία
  1. Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε νερό που βράζει για 15 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε τα σκόρδα και το χταπόδι συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
  3. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ρίγανη και τη δάφνη.
  4. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να τα σκεπάζει.
  5. Σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθούν καλά οι πατάτες και να μελώσει η σάλτσα. Στο διάστημα αυτό δεν ανακατεύουμε με κουτάλα, παρά μόνο κουνάμε την κατσαρόλα.
  6. Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε.
Σημειώσεις

Μπορεί να γίνει με φρέσκο ή κατεψυγμένο χταπόδι.

Για περισσότερες συνταγές με χταπόδι μπορείτε να δείτε εδώ

 

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *