Φραγκοστάφυλα γλυκό του κουταλιού

Φραγκοστάφυλα γλυκό του κουταλιού

Τα φραγκοστάφυλα τα γνώρισα από κοντά, ως φυτό και τους καρπούς του, πριν τρία  χρόνια στην αυλή φιλικού σπιτιού στο χωριό.

Την επόμενη χρονιά απέκτησα κι εγώ δυο φυτά και κάθε χρόνο με τα δικά μου και αυτά που μου χαρίζουν εδώ στο χωριό φτιάχνω μαρμελάδα, λικέρ αρωματίζω ξύδι και γλυκό.

Δεν έχω γράψει όλες τις συνταγές, τώρα που έφτιαξα λίγο γλυκό (φέτος δεν υπάρχουν πολλά) είπα να το γράψω.

Για το λικέρ θα μιλήσουμε μια άλλη φορά.

 

Φραγκοστάφ
Print Recipe
Μερίδες
1 βαζάκι των 230γρ
Μερίδες
1 βαζάκι των 230γρ
Φραγκοστάφ
Print Recipe
Μερίδες
1 βαζάκι των 230γρ
Μερίδες
1 βαζάκι των 230γρ
Συστατικά
  • 200 γρ φραγκοστάφυλα
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού Χυμό λεμονιού
Διαδικασία
  1. Πλένουμε τα φραγκοστάφυλα προσεκτικά μέσα σε λεκάνη και με προσοχή παίρνουμε τις ρόγες τους. Για το γλυκό θα επιλέξουμε τις μεγαλύτερες και γερές.
  2. Σε ένα γυάλινο σκεύος βάζουμε τις ρόγες τη ζάχαρη, σκεπάζουμε με σελοφάν κι αφήνουμε να μείνουν για μερικές ώρες.
  3. Μεταφέρουμε σε μικρή κατσαρόλα και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Μόλις αρχίσει να βράζει ελαττώνουμε την ένταση της φωτιάς και βράζουμε μέχρι να δέσει. Ο χρόνος για να δέσει είναι μικρός γιατί τα φραγκοστάφυλα περιέχουν πολύ πηκτίνη (περίπου δέκα λεπτά υπολογίστε ελέγχοντας). Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο και κλείνουμε καλά.
Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *