Φιογκάκια με γαρίδες κολοκυθάκια και λιαστές ντομάτες

Φιογκάκια με γαρίδες κολοκυθάκια και λιαστές ντομάτες

Τώρα που η ζέστη χτυπάει κόκκινο πρέπει να βρούμε εύκολα φαγητά που να μην χρειάζεται να μένεις στην κουζίνα περισσότερο από μισή ώρα.

Αλήθεια έχετε προσέξει πόσα καλοκαιρινά φαγητά απαιτούν φούρνο, πολλά νομίζω, αλλά τα αγαπημένα μου γεμιστά, το μουσακά, το ιμάμ, τα παπουτσάκια, το μπριάμ και άλλα που τώρα δεν θυμάμαι,  δεν θα τα αποχωριστώ με τίποτα κι ας βράζει ο τόπος.

Αυτό το πιάτο έγινε σε μια μέρα δύσκολη από θέματος ζέστης αλλά περισσότερο έλλειπε ο χρόνος.

Φιογκάκια με γαρίδες κολοκυθάκια και λιαστές ντομάτες
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Φιογκάκια με γαρίδες κολοκυθάκια και λιαστές ντομάτες
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Συστατικά
  • 160 γρ φιογκάκια
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 15-20 γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι κομμένο σε μικρά ραβδάκια
  • 3-4 λιαστές ντομάτες
  • 3-4 σταγόνες τσίλι ή μισή πιπερίτσα τσίλι
  • 1 κουτ. σούπας χοντροκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • παρμεζάνα τριμμένη προαιρετικό
Διαδικασία
  1. Καθαρίζουμε το κολοκυθάκι και το κόβουμε σε μικρά ραβδάκια. Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε μικρότερα κομμάτια.
  2. Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας και βράζουμε σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο σε κάθε περίπτωση όμως δεν τα βράζουμε υπερβολικά.
  3. Όσο τα ζυμαρικά βράζουν σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε περιοδικά για 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τις γαρίδες. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά γυρίζοντας τες μια φορά.
  5. Προσθέτουμε το τσίλι τις λιαστές ντομάτες και το μαϊντανό.
  6. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά. Νοστιμίζουμε με λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι ανακατεύουμε και σερβίρουμε
  7. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη παρμεζάνα και συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής. Μια χωριάτικη ταίριαξε στο δικό μας τραπέζι.
Σημειώσεις

Οι γαρίδες που χρησιμοποίησα ήταν κατεψυγμένες και καθαρισμένες.

Μπορείτε να βάλετε όποιες εσείς θέλετε αρκεί να μην τις παραβράσετε.

Τα ζυμαρικά δεν θα τα άλλαζα, πιστεύω όμως  ότι κι ένα σπαγγέτι θα του ταιριάζει.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

3 Σχόλια

  1. Avatar Ο/Η Χρυσαυγή λέει:

    Φανταστικό και ελαφρύ φαγητό!!!
    Πόσο μου αρέσουν τα κολοκυθάκια με τα ζυμαρικά!!

  2. Avatar Ο/Η Κλεομένης λέει:

    Καλημέρα. Είπαμε, είστε λιτοδίαιτοι και αθλητικοί αλλά 160γρ ζυμαρικό για δύο; Όταν οι λιτές ιταλικές μερίδες έχουν 125γρ η μία; Μήπως ήθελες να γράψεις 260γρ, δύο κανονικές μερίδες δηλαδή; Για ένα τόσο νόστιμο πιάτο, σίγουρα θα μαλώνετε ποιος θα φάει τα τελευταία φιογκάκια, κρίμα είναι…

    • Ξανθή Ο/Η Ξανθή λέει:

      χαχαχα το περίμενα αυτό το σχόλιο!! Δεν ξέρω τι κάνουν οι Ιταλοί στις μερίδες τους, αλλά το κουτί Ιταλικής εταιρείας προτείνει 80 γρ ανά μερίδα. Εμάς μας ξέρεις, έφτασαν μια χαρά μαζί με τη σαλάτα δε ήταν πολλά.
      Καλημέρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *