Φιλέτο κόκκινου τόνου πάνω σε πιπεριές ελιές και κάπαρη

Φιλέτο κόκκινου τόνου πάνω σε πιπεριές ελιές και κάπαρη

Για το φιλέτο κόκκινου τόνου έχουμε μιλήσει ξανά εδώ, πιστεύω ότι είναι από τα καλύτερα φιλέτα ψαριού που έχω δοκιμάσει ποτέ. Η αλήθεια είναι ότι ανήκει στα ακριβά ψάρια, αλλά ένα μικρό κομμάτι αρκεί να χορτάσεις μαζί με κάποιο άλλο συνοδευτικό. Δεν το βρίσκω εύκολα, θα πρέπει να ταξιδευτώ σε ΣΜ μεγάλης αλυσίδας και αν είμαι τυχερή να το βρω. Υπάρχει πληροφορία ότι μπορεί κάποιος να το βρει στην κεντρική ψαραγορά κατόπιν όμως συνεννοήσεως. Αν το βρείτε μην το προσπεράσετε έστω μια φορά αξίζει τον κόπο.

Αυτή τη φορά το συνοδεύσαμε με μια ζεστή “σαλάτα” από πιπεριές ελιές και κάπαρη. Του ταίριαξε πάρα  πολύ και απολαύσαμε ένα νόστιμο γεύμα.

Φιλέτο κόκκινου τόνου πάνω σε πιπεριές ελιές και κάπαρη
Print Recipe
Μερίδες
2 άτομα
Μερίδες
2 άτομα
Φιλέτο κόκκινου τόνου πάνω σε πιπεριές ελιές και κάπαρη
Print Recipe
Μερίδες
2 άτομα
Μερίδες
2 άτομα
Συστατικά
  • 450 γρ φιλέτο κόκκινου τόνου
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 10 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες
  • 1 κουτ. σούπας κάπαρη ξαρμυρισμένη
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια. Τις τοποθετούμε σε ταψάκι και τις ψήνουμε στο γκρίλ για 10-15 λεπτά,γυρίζοντας τες μια φορά. Εναλλακτικά τις ψήνουμε σε BBQ.
  2. Τις βγάζουμε από το φούρνο τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και τις σκεπάζουμε με σελοφάν. Μετά από 10 -15 λεπτά αφαιρούμε τις εξωτερικές φλούδες (οι οποίες θα έχουν ήδη μαλακώσει) και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
  3. Στο διάστημα ψησίματος των πιπεριών ετοιμάζουμε τον τόνο. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε BBQ. Ανάβουμε το BBQ μέχρι να φτάσει στους 200 βαθμούς. Τοποθετούμε τα φιλέτα στη σχάρα και ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, (ανάλογα πάντα με το πάχος του φιλέτου) Εναλλακτικά μπορείτε να ψήσετε σε σχαροτήγανο που θα το έχετε κάψει πολύ πριν βάλετε τα φιλέτα.
  4. Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε τις πιπεριές, τις ελιές την κάπαρη το ελαιόλαδο, το ξύδι και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Μοιράζουμε σε πιάτα τις πιπεριές με τα υπόλοιπα υλικά και από πάνω τοποθετούμε ένα φιλέτο ψαριού. Σκορπάμε μερικά φύλλα ρόκας στο πιάτο και συνοδεύουμε με μια σφήνα λεμονιού.
Σημειώσεις

Μην ψήσετε πάρα πολύ τα φιλέτα του τόνου θα στεγνώσουν.

Αντί του κόκκινο τόνου μπορείτε να ψήστε κάποια άλλη φέτα ψαριού και να τη συνοδεύσετε με την ίδια σαλάτα.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *