Ταλιατέλες με κάστανα μπέικον και ντοματίνια

Ταλιατέλες με κάστανα μπέικον και ντοματίνια

Αυτό το φαγητό το έφτιαξα για πρώτη φορά το 2016, έτσι τουλάχιστον μαρτυρούν οι φωτογραφίες.

Το γιατί δεν γράφτηκε ποτέ είναι ένα μυστήριο, όπως και πολλά άλλα τα οποία  έχουν χαθεί κάπου μεταξύ φωτογραφιών και υπολογιστή. Φέτος έγινε ξανά με εξαιρετικά κάστανα, που είχα την τύχη να μου χαρίσουν, με μικρές τροποποιήσεις και εκεί που πήγα να αποθηκεύω τις φωτογραφίες έγινε και η ανακάλυψη των παλιών. Κάλιο αργά παρά ποτέ λοιπόν, η εποχή με τα κάστανα μπροστά μας δοκιμάστε το!!

Ταλιατέλες με κάστανα μπέικον και ντοματίνια
Print Recipe
Μερίδες
2 άτομα
Μερίδες
2 άτομα
Ταλιατέλες με κάστανα μπέικον και ντοματίνια
Print Recipe
Μερίδες
2 άτομα
Μερίδες
2 άτομα
Συστατικά
  • 10-12 κάστανα βρασμένα ή ψημένα
  • 10-12 ντοματίνια
  • 6-8 λωρίδες μπέικον
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 180 γρ ταλιατέλες
  • κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  1. Βράζουμε ή ψήνουμε τα κάστανα και όταν κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε.
  2. Σε αλατισμένο νερό που βράζει βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.
  3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μπέικον σε μεγάλα κομμάτια, ψήνουμε να γίνει τραγανό και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα. Ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό.
  4. Προσθέτουμε τα ντοματίνια ανακατεύουμε και σβήνουμε με ένα σφηνάκι λευκό κρασί. Προσθέτουμε λίγο νερό από αυτό που βράζουν οι ταλιατέλες και συνεχίζουμε λίγο το βράσιμο ώστε να πάρουμε μια σάλτσα πηχτή.
  5. Στραγγίζουμε τις ταλιατέλετες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.
  6. Ανακατεύουμε καλά νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Σημειώσεις

Στην άλλη εκδοχή έχω παραλείψει τα ντοματίνια και αρωμάτισα το λάδι στην αρχή με φέτες λεμονιού, φύλλα φασκόμηλου και μπούκοβο.

Και το αποτέλεσμα ήταν αυτό

Διαλέξτε όποια εκδοχή σας ταιριάζει και δοκιμάστε το.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπέικον με κύβους από καπνιστή  πανσέτα ή απάκι Κρήτης.

Άλλες συνταγές με προσθήκη κάστανων σε φαγητά μπορείτε να δείτε εδώ κι εδώ.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

2 Σχόλια

  1. Ο/Η ΑΜΑΛΙΑ λέει:

    Μου αρέσει πολύ η προσθήκη κάστανου στα φαγητά, τους δίνει ιδιαίτερη γεύση και τα κάνει πιο ιδιαίτερα, κάπως πιο γιορτινά! Τώρα που κυκλοφορούν πια θα δοκιμάσω αυτή τη συνταγή, αφού είμαστε ΚΑι μακαρονάδες σίγουρα θα ξετρελλαθούμε!

    • Ξανθή Ο/Η Ξανθή λέει:

      Αμαλία χαίρομαι που σου αρέσει η προσθήκη τους σε φαγητά, σύντομα θα ακολουθήσει συνταγή με προσθήκη σε γλυκό παρασκεύασμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *