Τάρτα με σοκολάτα κάστανα και μανταρίνια

από
Τάρτα με σοκολάτα κάστανα και μανταρίνια

Όταν ο χρόνος ξεκινά με γλυκό νομίζω πρέπει να κλείνει και πάλι με γλυκό.

Γιαυτό λοιπόν έγινε αυτή η τάρτα να γλυκάνει τους καλεσμένους μας αλλά και για κλείσουμε εδώ τις αναρτήσεις μας γλυκά.

Λόγω πολλών υποχρεώσεων η τάρτα έγινε μέσα στη νύχτα έτσι και το φωτογραφικό υλικό δεν είναι αυτό που θα ήθελα. Σημασία έχει το αποτέλεσμα, το οποίο άρεσε και τώρα ή τάρτα είναι παρελθόν.

Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους καλή Πρωτοχρονιά, να έχετε πάντα υγεία και αγάπη στις καρδιές σας.

Τάρτα με σοκολάτα κάστανα και μανταρίνια

10 άτομα

Συστατικά
  

Για τη ζύμη

  • 200 γρ αλεύρι μαλακό
  • 1 μανταρίνι το ξύσμα του και το χυμό
  • 100 γρ βούτυρο παγωμένο

Για τη γέμιση

  • 250 γρ κουβερτούρα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 100 γρ βούτυρο
  • 100 γρ κάστανα βρασμένα και λιωμένα με πιρούνι
  • 3 αυγά
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 2-3 μανταρίνια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ζαχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

Για τη ζύμη

  • Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε το αλεύρι το ξύσμα του μανταρινιού και το βούτυρο σε κύβους. Με τα ακροδάκτυλα μας τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να γίνει σαν τρίμματα. Προσθέτουμε το χυμό του μανταρινιού και δημιουργούμε μια ζύμη με τα χέρια μας χωρίς να ζυμώσουμε. Την τυλίγουμε με σελοφάν και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση

  • Σε μπολ πάνω από μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Προσθέτουμε την κανέλα και τα κάστανα ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε πάνω σε βουτυρωμένο χαρτί ψησίματος σε λεπτό φύλλο. Μεταφέρουμε το φύλλο μαζί με το χαρτί σε ταρτιέρα (διαμέτρου 24 εκατοστών) και φροντίζουμε να απλωθεί μέχρι και τα τοιχώματα τη ταρτιέρας.
  • Σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος απλώνουμε πάνω φασόλια ή μπίλιες ψησίματος και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 160 βαθμούς και αέρα. Αφαιρούμε τα φασόλια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 8 λεπτά ακόμη.
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το μείγμα πάνω στην προψημένη ζύμη. Αραδιάζουμε στην επιφάνεια περιφερικά τις ροδέλες του μανταρινιού.
  • Βάζουμε και πάλι στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε. Μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε.

Σημειώσεις

Αντί για μανταρίνια μπορείτε να βάλετε πορτοκάλια σαγκουίνια.
Τα κάστανα μπορεί να είναι προβρασμένα για μεγαλύτερη ευκολία.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Marie-Anne
    • 1 Ιανουαρίου 2018
    Απάντηση

    Υπέροχη ιδέα για τάρτα!
    Καλή χρονιά, με υγεία και ωραίες γευστικές απολαύσεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode