Τάρτα με μπέικον και κρεμμύδια

από
Τάρτα με μπέικον και κρεμμύδια

Πριν δυο χρόνια έφερα από το ταξίδι μας ένα μικρό βιβλίο για πίτες και τάρτες. Το είχα ξεφυλλίσει πολλές φορές χωρίς να φτιάξω τίποτα.

Σήμερα ήρθε η ώρα να δοκιμάσω μια τάρτα από αυτό το βιβλίο κρατώντας την ιδέα μόνο για τη γέμιση.

Για τη βάση συνηθίζω να φτιάχνω μια ζύμη που έχω διαβάσει πριν πολλά χρόνια και δεν την αλλάξω εύκολα.

Η τάρτα έγινε για ένα γεύμα αποχαιρετισμού στα παιδιά μου και άρεσε πολύ. Γιαυτό είπα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Τάρτα με μπέικον και κρεμμύδια

8 κομμάτια

Συστατικά
  

Για τη ζύμη

  • 150 γρ αλεύρι μαλακό
  • 100 γρ ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 200 γρ μπέικον
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 75 γρ πικάντικη γραβιέρα
  • 4 αυγά
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 ml γάλα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

Για τη ζύμη

  • Ανακατεύουμε το ανθότυρο το αυγό και το λάδι και τα ζυμώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Διπλώνουμε τη ζύμη σε μεμβράνη. Την αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο

Για τη γέμιση

  • Κόβουμε το μπέικον σε μέτρια κομμάτια
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, μόλις ζεσταθεί καλά βάζουμε τα κομμάτια από το μπέικον και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, χωρίς λάδι, για 3-4 λεπτά γυρίζοντας τα κομμάτια στο ενδιάμεσο. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με λαβίδα ή τρυπητή κουτάλα.
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τηγανίζουμε, στο λίπος που έμεινε από το μπέικον, για 3-4 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το γάλα και χτυπάμε με ένα σύρμα κουζίνας.

Σύνθεση τάρτας

  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε σε μια ταρτιέρα (διαμέτρου 24 εκ.) έτσι ώστε να καλύπτονται και τα τοιχώματα της ταρτιέρας, και την τρυπάμε με ένα πιρούνι. Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε την ταρτιέρα από το ψυγείο και απλώνουμε το μπέικον και από πάνω τα κρεμμύδια και τη γραβιέρα. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι σε όλη την επιφάνεια.
  • Περιχύνουμε με το μείγμα αυγών κρέμας γάλακτος.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα, στο κάτω ράφι του φούρνου για 20 λεπτά. Κλείνουμε το φούρνο κι αφήνουμε ακόμη 5 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει πριν την κόψουμε. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μια σαλάτα.

Σημειώσεις

Αν δεν σας αρέσει αυτή η ζύμη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή από μια άλλη τάρτα που έχω κάνει.
Για μια πολύ γρήγορη λύση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ένα φύλλο σφολιάτας.
Ζητήστε να σας κόψουν μπέικον σε λίγο πιο χοντρές φέτες από αυτές που υπάρχουν στις συσκευασίες.
Μπορεί να είναι κύριο γεύμα, συνοδευτικό σε άλλα πιάτα ή να σταθεί σε ένα μπουφέ.
 

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Κλεομένης
    • 30 Σεπτεμβρίου 2016
    Απάντηση

    Σε δέκα μέρες θα έχω έτοιμο μπέικον, θα σου φέρω να μας τη φτιάξεις…

      • Ξανθή
      • 30 Σεπτεμβρίου 2016
      Απάντηση

      Ευχαρίστως!! πρέπει να κανονίσουμε μια μάζωξη σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode