Τάρτα με ακτινίδια σε βάση από μπισκότο

Τάρτα με ακτινίδια σε βάση από μπισκότο

Είμαστε στην εβδομάδα της Τυρινής και επιπλέον ο καιρός έχει ζεστάνει αρκετά για την εποχή, τι πιο ωραίο από μια δροσερή τάρτα με μπισκοτένια βάση γαλακτοκομικά και φρούτο.

Μια τάρτα που ενθουσίασε κι εμένα που συνήθως δεν τρώω γλυκά.

Είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της και μπορεί να γίνει ακόμη και από παιδιά, ναι βάλτε τα παιδιά σας στην κουζίνα τους κάνει καλό.

 

Τάρτα με ακτινίδια σε βάση από μπισκότο
Print Recipe
Μερίδες
8 κομμάτια
Μερίδες
8 κομμάτια
Τάρτα με ακτινίδια σε βάση από μπισκότο
Print Recipe
Μερίδες
8 κομμάτια
Μερίδες
8 κομμάτια
Συστατικά
  • 200 γρ μπισκότα digestive
  • 75 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού τζίτζερ σε σκόνη
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ γάλα ζαχαρούχο
  • 60 ml Χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
  • 2-3 φυλλαράκια ξερού δυόσμου
  • 2 μεγάλα ακτινίδια
Διαδικασία
  1. Σε επεξεργαστή τροφίμων τρίβουμε τα μπισκότα. Τα μεταφέρουμε σε μπολ ανάδευσης και προσθέτουμε το τζίτζερ και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταρτιέρα (διαμέτρου 23 εκατ ) και με τη βοήθεια του πίσω μέρους ενός κουταλιού απλώνουμε να πάει παντού και στα τοιχώματα της τάρτας.
  3. Ψήνουμε τη βάση του μπισκότου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις για 10 έως 12 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
  4. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  5. Σε μπολ ανάδευσης τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος το ζαχαρούχο γάλα το ξύσμα λεμονιού και το χυμό. Χτυπάμε με σύρμα κουζίνας για 1-2 λεπτά και αδειάζουμε πάνω στην κρύα βάση.
  6. Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα.
  7. Τρίβουμε το δυόσμο και τον μοιράζουμε στην επιφάνεια του γλυκού.
  8. Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε με τη βοήθεια μαντολίνου ή με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες πάχους ενός εκατοστού.
  9. Στολίζουμε την τάρτα μας με τα κομμάτια από το ακτινίδιο.
  10. Είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Σημειώσεις

Αντί αυτών των μπισκότων μπορούμε να βάλουμε μπισκότα τζίτζερ παραλείποντας την προσθήκη της σκόνης τζίτζερ.

Αντί για το λεμόνι μπορούμε να βάλουμε λάιμ χυμό και ξύσμα.

Εδώ θα δείτε ένα ακόμη τυρογλυκό με ακτινίδια.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *