Σπαγγέτι με μύδια

Σπαγγέτι με μύδια

Μια φορά την εβδομάδα το πρόγραμμα μας έχει ζυμαρικά, άλλοτε απλά με μια σάλτσα λαχανικών ή προσθήκη κάποιων εποχιακών λαχανικών ή και αλλαντικών , σπάνια με κιμά, και κάποιες φορές με προσθήκη θαλασσινών.

Αυτή την εβδομάδα σκέφτηκα να προσθέσω μύδια μαζί με κάποια λαχανικά και είχαμε ένα υπέροχο πιάτο.

 

Σπαγγέτι με μύδια
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Σπαγγέτι με μύδια
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Συστατικά
  • 140 γρ σπαγγέτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 ρίζα φινόκιου κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 μεγάλα πομοντόρι ή μια μεγάλη ντομάτα
  • 450 γρ μύδια κατεψυγμένα με μισό κέλυφος
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Κόβουμε το φινόκιο σε λεπτές φέτες και το κολοκυθάκι σε μικρούς κύβους. Ξεφλουδίζουμε τα πομοντόρι και τα κόβουμε σε κύβους. Πλένουμε τα μύδια τα ελέγχουμε για τυχόν άμμο και κρατάμε τα μισά με το κέλυφος ή και όλα.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το φινόκιο γυρίζοντας το με μια κουτάλα για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  3. Παράλληλα σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε το σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο.
  4. Προσθέτουμε στο τηγάνι τους κύβους του κολοκυθιού και τους μισούς από την ντομάτα. Συνεχίζουμε για ακόμη 5 λεπτά ανακατεύοντας περιοδικά.
  5. Προσθέτουμε τα μύδια και 2 κουτάλες σούπας από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια μας. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και βράζουμε για 5 λεπτά.
  6. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα από τα μύδια και τους υπόλοιπους κύβους ντομάτας. Προαιρετικά κόβουμε λίγα φύλλα από μάραθο στην επιφάνεια του πιάτου.
Σημειώσεις

Αν αγοράσετε φρέσκα μύδια η ποσότητα θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη. Θα τα πλύνετε καλά και θα τα αχνίσετε ελέγχοντας και κρατώντας μόνο αυτά που θα ανοίξουν τα κελύφη τους.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *