Σπαγγέτι με λαχανάκια Βρυξελλών και σάλτσα PIRI PIRI της SPAROZA

Σπαγγέτι με λαχανάκια Βρυξελλών και σάλτσα PIRI PIRI - SPAROZA

Νέοι πειραματισμοί με νέα προϊόντα.

Υπήρχε στο μυαλό αυτή η συνταγή για σπαγγέτι και λαχανάκια Βρυξελλών, στο δρόμο προστέθηκε και η ιδέα αυτής της σάλτσας μετά από συζήτηση με την κ. Έφη, δημιουργό και ψυχή της εταιρείας SPAROZA.

Μέχρι στιγμής ότι έχω δοκιμάσει από τα προϊόντα της μας έχει εκπλήξει ευχάριστα.

Έτσι κι αυτό το πιάτο σήμερα πήρε μια ιδιαίτερη πικάντικη νοστιμιά, με αυτή τη σάλτσα, η οποία είναι λίγο καυτερή αλλά προστιθέμενη στα υλικά μου έδωσε όση νοστιμιά και κάψιμο χρειαζόταν χωρίς να επισκιάζει τα υπόλοιπα υλικά.

Δοκιμάστε την!!

Και για να μην παρεξηγηθώ η τοποθέτηση του προϊόντος δεν έχει θέση διαφήμισης απλά εκφράζω τη γνώμη μου.

Σπαγγέτι με λαχανάκια Βρυξελλών και σάλτσα PIRI PIRI της SAROZA
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτα
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτα
Σπαγγέτι με λαχανάκια Βρυξελλών και σάλτσα PIRI PIRI της SAROZA
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτα
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτα
Συστατικά
  • 150 γρ λαχανάκια βρυξελλών
  • 4 φέτες καπνιστό μπέικον
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας σάλτσα PIRI PIRI
  • 250 γρ σπαγγέτι
  • 4 κουτ. σούπας πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Κόβουμε τις φέτες του μπέικον σε μικρότερα κομμάτια. Καθαρίζουμε τα λαχανάκια και τα ψιλοκόβουμε Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  2. Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε το σπαγγέτι και βράζουμε ανάλογα με το χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία. Στραγγίζουμε.
  3. Παράλληλα σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο κι αφήνουμε να μας περιμένει.
  4. Στο ίδιο λάδι προσθέτουμε το σκόρδο και τα λαχανάκια. Σοτάρουμε και προσθέτουμε 1 κουτάλα της σούπας από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
  5. Βράζουμε για 5 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τη σάλτσα. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύουμε και βράζουμε ακόμη 1-2 λεπτά.
  6. Σε μεγάλη πιατέλα σερβίρουμε τα μακαρόνια και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μας και το τυρί. Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.
Σημειώσεις

Αν ενδιαφέρεστε για τα προϊόντα  SPAROZA μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία πώλησης.

IF

Εναλλακτικά στη θέση αυτής της σάλτσας προτείνω μια σάλτσα ντομάτας με μπούκοβο και άλλα μπαχαρικά.

Αντί για σπαγγέτι μπορείτε να βάλετε κάποιο άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

2 Σχόλια

  1. Ο/Η Κλεομένης λέει:

    Καλησπέρα. Σαφώς καλύτερα έτσι κομμένα τα λαχανάκια απ’ ότι ολόκληρα, τα προτιμώ. Πρέπει να δοκιμάσω κι αυτή τη σάλτσα όμως, μου κίνησε την περιέργεια.

  2. Ο/Η Αριάδνη Στ. λέει:

    Ωραία πρόταση!
    Καλό μας ξημέρωμα!
    Φιλια πολλά :)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *