Σολομός με κρούστα κους κους πάνω σε σοταρισμένα λαχανικά.

Σολομός με κρούστα κους κους πάνω σε σοταρισμένα λαχανικά.

Μια εύκολη συνταγή που έγινε σε μια μέρα με πάρα πολλές ασχολίες, αλλά φάγαμε νόστιμα.

 

Σολομός με κρούστα κους κους πάνω σε σοταρισμένα λαχανικά.
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
10 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
10 λεπτά
Σολομός με κρούστα κους κους πάνω σε σοταρισμένα λαχανικά.
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
10 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
10 λεπτά
Συστατικά
Για το σολομό
  • 2 φιλέτα σολομού
  • 25 γρ κους κους
  • 1 κουτ. σούπας τζίτζερ φρέσκο τριμμένο
  • 50 ml νερό ζεστό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • φέτες λεμονιού
Για τα λαχανικά
  • 100 γρ τρυφερά φύλλα από σπανάκι κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ kale κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1/4 κοτ. γλυκού μπούκοβο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για το σολομό
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το κους κους και το τριμμένο τζίτζερ, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά.
  2. Απλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα τοποθετούμε πάνω στο κους κους πατώντας τα να κολλήσει καλά. Τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να κολλήσει κι από εκεί κους κους.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο ίσα να καλυφτεί ο πάτος του και μόλις ζεσταθεί μεταφέρουμε τα φιλέτα. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά και μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
Για τα λαχανικά
  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να βγάλουν τα αρώματα τους.
  2. Προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά και ανακατεύουμε να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 1-2 λεπτά να σοταρισθούν.
  3. Μεταφέρουμε σε πιάτα και προσθέτουμε από πάνω τα φιλέτα του σολομού και φέτες λεμονιού.
  4. Εμείς τα συνοδεύσαμε με πατάτες τηγανητές. Αν τα φιλέτα μας είναι πιο μεγάλα μπορούν να συνοδευτούν με μια σαλάτα εποχής χωρίς τις πατάτες.
Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

1 Απάντηση

  1. Avatar Ο/Η ΑΜΑΛΙΑ λέει:

    Αυτή η πρόταση μου είναι πολύ χρήσιμη αφού ο σολομός μου αρέσει σε όλες του τις εκδοχές! Δεν τον είχα ξαναδεί με επικάλυψη κους-κους αλλά σίγουρα είναι μία πρόταση που θα δοκιμάσω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *