Σοκολατένιες τηγανίτες

Σοκολατένιες τηγανίτες

Σήμερα λέει είναι η ημέρα της τηγανίτας ή Pancake Day για τους Βρετανούς Μια «γιορτή» που είναι κάτι σαν τη δική μας «Τσικνοπέμπτη», αφού υποτίθεται ότι είναι η τελευταία ημέρα που μπορεί κανείς να φάει ότι θέλει πριν ξεκινήσει το 40ήμερο της νηστείας για το Πάσχα.

Και αύριο είναι η περίφημη γιορτή του ξενόφερτου Αγίου των ερωτευμένων.

Αφορμή βρήκα και τα  συνδύασα και τα δύο και να μια πρόταση με πολύ σοκολάτα σε σχήμα καρδιάς.

Το σχήμα καρδιάς όπως καταλαβαίνετε δεν είναι απαραίτητο μια χαρά είναι οι τηγανίτες και χωρίς αυτό.

Αν μάλιστα σας αρέσουν αυτή την εποχή και οι φράουλες μπορείτε να τις εμπλουτίσετε με φράουλες βουτηγμένες στη σοκολάτα. Και επειδή δεν είναι για αυτή την εποχή μόνο οι τηγανίτες οι φράουλες σε λίγο καιρό θα είναι στην εποχή τους μπορείτε να τις ξαναφτιάξετε.

Σοκολατένιες τηγανίτες
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
4-6 τηγανίτες 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
4-6 τηγανίτες 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Σοκολατένιες τηγανίτες
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
4-6 τηγανίτες 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
4-6 τηγανίτες 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Συστατικά
Για τις τηγανίτες
  • 175 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 25 γρ κακάο
  • 50 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 275 ml γάλα
  • 1 αυγό
  • βούτυρο για το τηγάνισμα
Για την επικάλυψη σοκολάτας
  • 125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 25 γρ βούτυρο
  • 1 τσιμπιά αλάτι
Διαδικασία
Για τις τηγανίτες
  1. Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε το αλεύρι, το κακάο αφού το περάσουμε από σήτα να μην έχει σβώλους, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε καλά.
  2. Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα με το αυγό και χτυπάμε με πιρούνι ή σύρμα κουζίνας.
  3. Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα κουζίνας μέχρι να πάρουμε ένα ομογενοποιημένο χυλό.
  4. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στην εστία σε μέτρια θερμοκρασία, αλείφουμε με βούτυρο και προσθέτουμε 3 -4 κουταλιές σούπας από το χυλό κουνάμε το τηγάνι να απλωθεί κάνοντας μια τηγανίτα διαμέτρου περίπου 15 εκατοστών.
  5. Τηγανίζουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά και μεταφέρουμε σε πιάτο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Τις κρατάμε κάπου ζεστές.
Για τη σοκολάτα
  1. Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Τοποθετούμε στην εστία σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια σάλτσα λεία και να ρέει εύκολα.
Σερβίρισμα
  1. Αν θέλουμε κόβουμε τις τηγανίτες σε σχήμα καρδιάς. Σερβίρουμε τις τηγανίτες με τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας και φρούτα προαιρετικά.
  2. Ιδανικές για ένα χαλαρό πρωινό αλλά γιατί όχι και για ένα απογευματινό συνοδευτικό του τσαγιού μας.
Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *