Σκορδαλιά με αγκινάρες

Σκορδαλιά με αγκινάρες

Μετά από την ταραμοσαλάτα με αγκινάρες γιατί όχι και σκορδαλιά με αγκινάρες!! Μια ιδέα της στιγμής βλέποντας τις αγκινάρες μπροστά μου αντί για τις πατάτες που κλασικά βάζω στη σκορδαλιά.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει δύο φορές μια την 25η Μαρτίου και μια των Βαΐων, είχα υποσχεθεί την συνταγή και σας την παρουσιάζω.

Φροντίστε οι αγκινάρες να είναι πολύ τρυφερές είναι σημαντικό.

Οι ποσότητες που σας δίνω είναι γι ένα μικρό μπολάκι σαν αυτό της φωτογραφίας.

 

Σκορδαλιά με αγκινάρες
Print Recipe
Σκορδαλιά με αγκινάρες
Print Recipe
Συστατικά
  • 3 τρυφερές φρέσκες αγκινάρες
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • 40-50 ml ελαιόλαδο
  • 20 -25 ml ξύδι
  • αλάτι
  • λεμόνι χυμό για το καθάρισμα των αγκιναρών
Διαδικασία
  1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό με το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
  2. Τις τοποθετούμε σε ελαφρά αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε για 10 λεπτά δοκιμάζοντας να τρυπιούνται και έχουν μαλακώσει καλά. Στραγγίζουμε και περνάμε από κρύο νερό. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι και τις σκελίδες σκόρδου. Χτυπάμε δυνατά μέχρι να λιώσει το σκόρδο. Εναλλακτικά χτυπάμε το σκόρδο σε γουδί με λίγο αλάτι και το προσθέτουμε στον επεξεργαστή μαζί με το λάδι και το ξύδι.
  4. Προσθέτουμε τις βρασμένες αγκινάρες και χτυπάμε δυνατά μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  5. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται λάδι ή ξύδι.
  6. Σερβίρουμε συνοδεύοντας τον τηγανητό μπακαλιάρο ή κάποιο άλλο ψάρι ψητό ή τα ψητά λαχανικά μας.
Σημειώσεις

Μπορεί να συνοδεύσει και ψητά λαχανικά.

Για το καθάρισμα της αγκινάρας μπορείτε να δείτε εδώ. 

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *