Σαλάτα με ωμά παντζάρια ή Καρπάτσιο παντζαριού

από
Σαλάτα με ωμά παντζάρια

Ποιος θα μου τόλεγε ότι μετά την κολοκύθα θα έτρωγα και τα παντζάρια ωμά !!

Κι όμως έγινε κι αυτό, μιας και αυτά τα παντζάρια είναι ιδιαίτερα και ναι, τρώγονται ωμά αφού μαριναριστούν για λίγη ώρα.

Διάλεξα τον όρο σαλάτα ίσως να είναι λάθος;;; Το πιο σωστό θα ήταν  να το πούμε καρπάτσιο.

Η Ειρήνη που καλλιεργεί αυτές τις υπέροχες κολοκύθες έχει και άλλα λαχανικά στα περιβόλια της, όπως αυτά τα παντζάρια, τα χρωματιστά καρότα, το baby μωβ μπρόκολο και άλλα που θα γνωρίσουμε στην πορεία.

Είχα την τύχη να βρεθώ μαζί της, σε ένα από τα κτήματα της, να με ξεναγήσει στις καλλιέργειες της και να φύγω με λίγα παντζάρια μιας και ακόμη είναι στην ανάπτυξη τους. Φρόντισα να τα εκμεταλλευτώ με τον καλύτερο τρόπο, ακολουθώντας και τις συμβουλές της.

Να τους αγαπάτε τους παραγωγούς και να τους ακούτε.

Είναι δυο διαφορετικά είδη, το ένα είναι κίτρινο και το άλλο είναι κόκκινο εξωτερικά, με εντυπωσιακές βαθιές ροζ και λευκές σπείρες στο εσωτερικό του. Θα το συναντήσετε ως candy ή chioggia beetroot.

Σαλάτα με ωμά παντζάρια

Συστατικά
  

  • παντζάρια κίτρινα και candy
  • Χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε καλά τα παντζάρια τα ξεφλουδίζουμε με αποφλοιωτή πατάτας.
  • Με μαντολίνο τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Αν δεν έχετε μαντολίνο θα τα κόψετε σε πολύ λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  • Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, αλατίζουμε και τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να σταθούν τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Τα αραδιάζουμε σε πιάτο ραντίζοντας με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
  • Μπορούν να συνδυαστούν στο ίδιο πιάτο με μικρά κομμάτια από ραπανάκια ή με κατσικίσιο τυρί.

Σημειώσεις

Επίσης μπορούν να συνοδεύσουν ένα χούμους ή κάποιο άλλο ντιπ.
Τα ίδια παντζάρια μπορούν να προστεθούν σε χυμούς με άλλα φρούτα και λαχανικά. Όταν θα τα έχω και πάλι θα σας δώσω και άλλες ιδέες.
Για όσους ενδιαφέρονται να βρουν τις συγκεκριμένες ποικιλίες, το πιο πιθανό προς το παρόν, είναι να τα αναζητήσετε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode