Σαλάτα με παντζάρια και κατσικίσιο τυρί

Σαλάτα με παντζάρια και κατσικίσιο τυρί

Μια σαλάτα δροσερή και εορταστική χάριν της πρωτομαγιάς έγινε σε στεφάνι γιορτινό.

Είναι πολύ απλή και επιδέχεται αλλαγές ανάλογα με τα δικά σας γούστα.

Στείλτε κι εσείς τα εορταστικά σας πιάτα μέχρι και αύριο το πρωί 2/5/2015 με σχόλιο εδώ ή στην προηγούμενη ανάρτηση.

Σαλάτα με παντζάρια κι κατσικίσιο τυρί
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 20
Χρόνος μαγειρέματος
1 ώρα
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 20
Χρόνος μαγειρέματος
1 ώρα
Σαλάτα με παντζάρια κι κατσικίσιο τυρί
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 20
Χρόνος μαγειρέματος
1 ώρα
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 20
Χρόνος μαγειρέματος
1 ώρα
Συστατικά
  • 350 γρ παντζάρια
  • 100 γρ κατσικίσιο τυρί
  • Ξύσμα και χυμό ενός μέτριου λεμονιού
  • Μερικά φύλλα δυόσμου
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας σταφίδες
  • 1 κουτ. σούπας κράνμπερι
  • Μερικά κομμάτια παστοκύδωνο (προαιρετικό)
Διαδικασία
  1. Βάζουμε τις σταφίδες και τα κράνμπερι σε νερό να μαλακώσουν για 15 λεπτά.
  2. Βάζουμε τα παντζάρια σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για περίπου 40 λεπτά. Αφού κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τα χειριστούμε τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες με τη βοήθεια μαντολίνου .
  3. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα παντζάρια. Μοιράζουμε από πάνω το ξύσμα,λίγα φύλλα δυόσμου και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.
  4. Αραδιάζουμε σε ένα πιάτο τα παντζάρια και μοιράζουμε από πάνω τις σταφίδες τα κράνμπερι και λίγα φύλλα δυόσμου.
  5. Κόβουμε το τυρί και το τοποθετούμε πάνω από τα παντζάρια. Κόβουμε το παστοκύδωνο επίσης σε μικρούς κύβους και τα σκορπάμε από πάνω.
  6. Περιχύνουμε με το μείγμα τις μαρινάδας και σερβίρουμε.
Σημειώσεις

Μπορούμε να βράσουμε τα παντζάρια ή να αγοράσουμε τα έτοιμα από το Σούπερ μάρκετ.

Αν σας αρέσουν μπορείτε να τα μαρινάρετε αφού τα καθαρίσετε ωμά.

Βάλτε κάποιους άλλους ξηρούς καρπούς.

Προσθέστε ωμά άγρια σπαράγγια, ταιριάζουν πολύ.

Μπορείτε αντί του τυριού σε φέτες να βάλετε όποιο άλλο μαλακό τυρί θέλετε.

 

 

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

5 Σχόλια

  1. Avatar Ο/Η Marie-Anne λέει:

    Υπέροχη η πατζαροσαλάτα σου, Ξανθή!
    ‘Εχω όλα τα υλικά, και θα την φτιάξω για την Κυριακή!
    Καλό μήνα!!!!!!

  2. Avatar Ο/Η Αριάδνη λέει:

    Μου αρεσουν πολύ τα υλικά της σαλάτας και θα τη φτιαξω!

  3. Avatar Ο/Η Marie-Anne λέει:

    Ξανθή μου, δεν άντεξα να περιμένω την Κυριακή, και την έφτιαξα το Σάββατο το μεσημέρι! Μας άρεσε πάρα πολύ ο συνδυασμός του παντζαριού με το λεμόνι και το ξύσμα του, γιατί μέχρι τώρα πάντα το τρώγαμε με ξύδι.

  4. Avatar Ο/Η spoon stories λέει:

    Τα παντζάρια είναι από τα αγαπημένα μου υλικά! Ωραίο πιάτο Ξανθή μου, θα το δοκιμάσω!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *