Σαλάτα με μαύρες φακές σελινόριζα και ρόκα

Σαλάτα με μαύρες φακές σελινόριζα και ρόκα

Έχω πει κι άλλη φορά ότι για να προλάβω να κάνω τις σαλάτες που έχω βάλει σε σελιδοδείκτη δεν μου φτάνει μια ζωή. Με την πρώτη ευκαιρία ανατρέχω στις σημειώσεις μου και φτιάχνω μια.

Σήμερα δεν θέλαμε να φάμε μεσημεριανό γεύμα κι έτσι έγινε αυτή η σαλάτα να ξεγελάσει την πείνα μας, αν και τελικά ήταν ένα ελαφρύ γεύμα.

Δοκιμάστε την για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο ή για συνοδευτικό σε κάποιο κρέας της προηγούμενης μέρας και όχι μόνο.

Σαλάτα με μαύρες φακές σελινόριζα και ρόκα
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Σαλάτα με μαύρες φακές σελινόριζα και ρόκα
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Συστατικά
  • 100 γρ μαύρες φακές
  • 1 σελινόριζα περίπου 120 γρ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλαράκι θυμάρι
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού τζίτζερ φρέσκο τριμμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 1 κουτ. σούπας παλαιωμένο βαλσαμικό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μερικά φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  1. Καθαρίζουμε τις φακές, τις πλένουμε και τις βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα με κρύο νερό να τις σκεπάζει και λίγο πιο πάνω προσθέτοντας το φύλλο δάφνης και το θυμάρι.. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, ελέγχοντας να έχουν βράσει όχι να λιώσουν. Στραγγίζουμε καλά και αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και το κλωνάρι του θυμαριού.
  2. Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους. Την βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα σε ελαφρά αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε για 5-6 λεπτά ίσα να μαλακώσει. Στραγγίζουμε καλά.
  3. Σε ένα μικρό βάζο βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της ρόκας και ανακατεύουμε δυνατά.
  4. Σε πιάτο ή σαλατιέρα βάζουμε τις φακές και τη σελινόριζα ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
  5. Διακοσμούμε με τα φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.
Σημειώσεις

Μαύρες φακές μπορείτε να βρείτε Φενεού αν δεν βρείτε μπορείτε να βάλετε τις καφέ, προσοχή στο βράσιμο να μην χυλώσουν.

Αν αντέχετε τα πολύ καυτερά προσθέστε επιπλέον καυτερή πιπεριά.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

2 Σχόλια

  1. Ο/Η ΑΜΑΛΙΑ λέει:

    Θρεπτική, νόστιμη και υγιεινή πρόταση για κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα!

  2. Ο/Η Χρύσα λέει:

    Πολύ ιδιαίτερη και πολύ θρεπτική σαλάτα! Καλησπέρα Ξανθή μου, Καλή χρονιά και από εδώ, με Υγεία και Ευτυχία!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *