Σαλάτα με κολοκύθα παντζάρια και πλιγούρι

Σαλάτα με κολοκύθα παντζάρια και πλιγούρι

Με μια Φθινοπωρινή  σαλάτα αποχαιρετάμε το Φθινόπωρο.

Κολοκύθα και παντζάρια ψητά, πλιγούρι ή κινόα για όποιον θα το ήθελε και έχουμε μια σαλάτα που μπορεί να αποτελέσει  από μόνη της ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο αλλά και ένα συνοδευτικό.

Για εμάς αποτέλεσε το συνοδευτικό του μεσημεριανού μας πιάτου.

 

Σαλάτα με κολοκύθα παντζάρια και πλιγούρι
Print Recipe
Σαλάτα με κολοκύθα παντζάρια και πλιγούρι
Print Recipe
Συστατικά
  • 150 γρ κολοκύθα βάρος καθαρισμένη
  • 2 παντζάρια βολβοί
  • 4 κουτ. σοπύπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 2 κουτ σούπας ξύδι βαλσαμικό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 2 κουτ. σούπας αμύγδαλα φιλέ
  • 80 γρ πλιγούρι
  • φύλλα ρόκας
  • 1/4 ξινόμηλου
Διαδικασία
  1. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε λεπτές φέτες (1εκ πάχους) Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες (0.5εκ πάχους.
  2. Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε μια λαμαρίνα και αραδιάζουμε στη μια πλευρά την κολοκύθα και στην άλλη τα παντζάρια. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε πάπρικα μόνο στην κολοκύθα. Ραντίζουμε με τη μια κουταλιά ελαιόλαδου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά. Γυρίζουμε μια φορά να ψηθούν ομοιόμορφα.
  3. Στο διάστημα αυτό βάζουμε το πλιγούρι σε μικρή κατσαρόλα με 220 ml ζεστό νερό και βράζουμε για 5 λεπτά. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί μέχρι να πιει όλο το νερό και να έχει μαλακώσει. Ανάλογα με το πλιγούρι μπορεί να χρειαστεί περισσότερο νερό (ακολουθείστε τις οδηγίες πακέτου).
  4. Σε ένα βαζάκι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το πετιμέζι, το βαλσαμικό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Μεταφέρουμε το πλιγούρι σε πιάτο και προσθέτουμε τα μισά αμύγδαλα και ραντίζουμε με το μισό ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε από πάνω τα φύλλα ρόκας και στη συνέχεια την ψημένη κολοκύθα και τα παντζάρια.
  6. Καθαρίζουμε το μήλο το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το προσθέτουμε στη σαλάτα μαζί με τα υπόλοιπα αμύγδαλα.
  7. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

2 Σχόλια

  1. Ο/Η ΑΜΑΛΙΑ λέει:

    Ονειρεμένη σαλάτα, γεμάτη χρώμα και γεύση με χειμωνιάτικη διάθεση! Πώς τον σκέφτηκες αυτό τον ωραίο συνδυασμό Ξανθή, μπράβο!

    • Ξανθή Ο/Η Ξανθή λέει:

      Αμαλία μου αστείρευτη πηγή τα παιδιά άλλοτε με αυτά που φτιάχνουν τα ίδια και άλλοτε με την πληθώρα έντυπου υλικού που στέλνουν ή φέρνουν.Σε ευχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *