Σαλάτα με γαρίδες και μικρόσπερμα φασόλια

Σαλάτα με γαρίδες και μικρόσπερμα φασόλια

Σε κάθε επίσκεψη μας στα παιδιά μας στο Λονδίνο μια βόλτα σε βιβλιοπωλείο είναι στο πρόγραμμα.

Έχω φέρει κατά καιρούς μικρά βιβλιαράκια θεματικά με 100 έως 200 προτάσεις.

Ένα από αυτά έχει ως θέμα του τις σαλάτες. Σε αυτό είδα μια πρόταση σαν κι αυτό που προτείνω σήμερα,  την προσάρμοσα με υλικά που εύκολα θα βρεθούν στο ντουλάπι μας στο ψυγείο μας στο ΣΜ.

Μπορεί να χαρακτηρίζεται ως σαλάτα, άνετα είναι ένα κύριο γεύμα αλλά και συνοδευτικό.

Για εμάς αποτέλεσε ένα κανονικό μεσημεριανό πιάτο μαζί με μια πράσινη σαλάτα εποχής.

Είτε σαλάτα την πεις είτε συνοδευτικό είτε κύριο πιάτο, σημασία έχει όχι η ονομασία αλλά η νοστιμιά και η απόλαυση μαζί με ένα ποτήρι κρασί.

Σαλάτα με γαρίδες και μικρόσπερμα φασόλια
Print Recipe
Μερίδες
2 άτομα
Μερίδες
2 άτομα
Σαλάτα με γαρίδες και μικρόσπερμα φασόλια
Print Recipe
Μερίδες
2 άτομα
Μερίδες
2 άτομα
Συστατικά
  • 130 γρ μικρόσπερμα φασόλια
  • 350 γρ γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 10 ντοματίνια ή μια μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 μικρό λεμόνι το χυμό του
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φέτες ψωμιού για το σερβίρισμα
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • καυτερή σάλτσα πιπεριάς (προαιρετικό)
Διαδικασία
  1. Μουλιάζουμε για λίγες ώρες τα φασόλια και τα βράζουμε. Στραγγίζουμε καλά.
  2. Καθαρίζουμε τις γαρίδες τις βράζουμε για πέντε λεπτά και τις στραγγίζουμε.
  3. Σε μπολ ανάδευσης τοποθετούμε τα φασόλια, τις γαρίδες, τα κρεμμύδια και το μισό μαϊντανό ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
  4. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.
  5. Ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε για λίγο να σταθεί πριν σερβίρουμε.
  6. Περνάμε από τοστιέρα ή γκριλ φέτες ψωμιού και σερβίρουμε πάνω σε αυτές τη σαλάτα προσθέτοντας έξτρα φύλλα μαϊντανού και καυτερή σάλτσα πιπεριάς αν το επιθυμούμε ή επιπλέον χοντροκομμένο πιπέρι.
  7. Διαφορετικά σερβίρουμε σε μικρές σαλατιέρες ή μπολάκια.
Σημειώσεις

Τα φασόλια μου ήταν μικρόσπερμα ξερικά Τήνου και τα κρεμμύδια μέρος από ένα μεγάλο κρεμμύδι Ζακύνθου.

Για την προτεινόμενη σάλτσα πιπεριάς μπορείτε να δείτε εδώ.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

2 Σχόλια

  1. Ο/Η paraxeno pirouni λέει:

    Πολύ ωραία κι εύκολη λύση για ένα υγιεινό πιάτο, αν κάποιος έχει στο ψυγείο βρασμένα φασόλια φτιάχνεται σε 10 λεπτά! Έτσι όπως βλέπω και το σερβίρισμα πάνω στο ψωμί, σκέφτομαι και τι ωραίο σάντουϊτς για τη δουλειά μπορεί να γίνει!

  2. Ο/Η Tante Kiki λέει:

    Καλησπέρα Ξανθή ! Εύκολο και πολύ νόστιμο το πιάτο που προτείνεις… άσε που σαν μπρουσκέτα πρέπει να είναι τρέλα!

Γράψτε απάντηση στο paraxeno pirouni Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *