Ρολά μελιτζάνας με πέστο

Ρολά μελιτζάνας με πέστο

Αν θέλεις να συνοδεύσεις το ψητό σου κοτόπουλο με κάτι ιδιαίτερο ή να συνοδεύσεις ένα ποτήρι κρασί  κάποιο βράδυ εδώ έχω αυτή την πρόταση εύκολη και νόστιμη.

Οι μελιτζάνες τώρα είναι στα καλύτερα τους όπως και ο βασιλικός.

Φτιάχνεις το πέστο, που μπορεί να το βάλεις και σε άλλο πιάτο και με προσθήκη κάποιου τυριού ή αλλαντικού έχεις το καλύτερο συνοδευτικό.

 

Ρολά μελιτζάνας με πέστο
Print Recipe
Ρολά μελιτζάνας με πέστο
Print Recipe
Συστατικά
Για το πέστο
  • 1 χούφτα βασιλικό
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 τσιμπιά αλάτι χοντρό
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Για τις μελιτζάνες
  • μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • τυρί κρέμα ή ξινομυζήθρα
Διαδικασία
Για το πέστο
  1. Καθαρίζουμε τα φύλλα βασιλικού από κοτσανάκια, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε με πετσέτα κουζίνας. Σε γουδί βάζουμε το αλάτι και το σκόρδο και χτυπάμε να λιώσει, προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσουν και τα φύλλα βασιλικού. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα, και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα ομοιογενές. Αφήνουμε να μας περιμένει
Για τις μελιτζάνες
  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε την περισσότερη φλούδα τους με το καθαριστήρι πατάτας. Με τη βοήθεια μαντολίνου ή κοφτερού μαχαιριού τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά.
  2. Σκουπίζουμε τις μελιτζάνες με χαρτί κουζίνας. Πάνω στη σχάρα του φούρνου στρώνουμε χαρτί ψησίματος και αραδιάζουμε τις μελιτζάνες αφού πρώτα τις περάσουμε ελαφρά με ένα πινέλο με ελαιόλαδο. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ τοποθετώντας τη σχάρα στη μέση του φούρνου. Γυρίζουμε μια φορά και προσέχουμε να μην αρπάξουν.
  3. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη συναρμολόγηση
  1. Παίρνουμε μια μελιτζάνα και απλώνουμε τυρί κρέμα. Προσθέτουμε ένα κουτ. γλυκού πέστο.
  2. Τυλίγουμε σε ρολό και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
  3. Αραδιάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.
  4. Αν μας περισσέψει πέστο το κρατάμε για άλλη παρασκευή μας ή το απλώνουμε σε μαριναρισμένες φέτες κολοκυθιού και το προσθέτουμε στην ίδια πιατέλα.
Σημειώσεις

Αντί της κρέμας τυριού μπορούμε να βάλουμε ξινομυζήθρα  ή κάποιο άλλο πικάντικο μαλακό τυρί.

Μπορούμε επίσης να παραλείψουμε το τυρί και να το αντικαταστήσουμε με κάποιο αλλαντικό.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *