Είδα τη φωτογραφία σε κάποιο βιβλίο μου και μου καρφώθηκε η ιδέα να το φτιάξω.
Η εμπειρία μου με τις πίκλες είναι μόνο με λαχανικά πρώτη φορά ασχολούμαι και με τα φρούτα. Αν δεν πειραματιστείς και δεν δοκιμάσεις το αποτέλεσμα όμως πως θα μάθεις;;
Γιαυτό και έφτιαξα αυτά τα ροδάκινα για δοκιμή. Δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμη μιας και όλα τα παρασκευάσματα με ξύδι πρέπει να μείνουν λίγες ημέρες.
Θα επανέλθω.
Και ναι το δοκιμάσαμε μετά 20 μέρες συνοδεύοντας το με ένα κομμάτι χοιρομέρι. Εξαιρετικός συνδυασμός!!
- 1 κιλό μικρά ροδάκινα
- 200 ml ξύδι λευκό
- 250 γρ ζάχαρη
- 5 γαρύφαλλα
- 5 μπαχάρια
- 1 μικρό κομμάτι κανέλας
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ξύδι μαζί με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Ζεσταίνουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και προσθέτουμε τα ροδάκινα.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά. Μεταφέρουμε προσεκτικά τα ροδάκινα σε αποστειρωμένο βάζο.
- Βράζουμε για 2-3 λεπτά επιπλέον το σιρόπι και το μεταφέρουμε στο βάζο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ξύδι ώστε να καλύπτονται καλά τα βερίκοκα.
- Τοποθετούμε ένα κερωμένο δίσκο στο καπάκι κι κλείνουμε καλά. Αφήνουμε να σταθεί 1 εβδομάδα πριν το δοκιμάσουμε.
Πρωτότυπο! Να μας πεις πως έγιναν! Μάλλον γλυκόξινη γεύση!
Κατερίνα μόλις γυρίσω Αθήνα θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω. Εδώ έφτιαξα κάτι ανάλογο με φραγκοστάφυλα και περιμένω να ωριμάσει.
Πολύ ενδιαφέρον Ξανθή.
Με τυριά θα είναι εξαιρετικό
Περιμένουμε ενημέρωση πως έγινε