Ροδάκινα πίκλες

Πίκλες ροδάκινου

Είδα τη φωτογραφία σε κάποιο βιβλίο μου και μου καρφώθηκε η ιδέα να το φτιάξω.

Η εμπειρία μου με τις πίκλες είναι μόνο με λαχανικά πρώτη φορά ασχολούμαι και με τα φρούτα. Αν δεν πειραματιστείς και δεν δοκιμάσεις το αποτέλεσμα  όμως πως θα μάθεις;;

Γιαυτό και έφτιαξα αυτά τα ροδάκινα για δοκιμή. Δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμη μιας και όλα τα παρασκευάσματα με ξύδι πρέπει να μείνουν λίγες ημέρες.

Θα επανέλθω.

Ροδάκινα πίκλες
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
1 βάζο 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
10 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
1 βάζο 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
10 λεπτά
Ροδάκινα πίκλες
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
1 βάζο 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
10 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
1 βάζο 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
10 λεπτά
Συστατικά
  • 1 κιλό μικρά ροδάκινα
  • 200 ml ξύδι λευκό
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 5 γαρύφαλλα
  • 5 μπαχάρια
  • 1 μικρό κομμάτι κανέλας
Διαδικασία
  1. Καθαρίζουμε τα ροδάκινα τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.
  2. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ξύδι μαζί με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Ζεσταίνουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και προσθέτουμε τα ροδάκινα.
  3. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά. Μεταφέρουμε προσεκτικά τα ροδάκινα σε αποστειρωμένο βάζο.
  4. Βράζουμε για 2-3 λεπτά επιπλέον το σιρόπι και το μεταφέρουμε στο βάζο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ξύδι ώστε να καλύπτονται καλά τα βερίκοκα.
  5. Τοποθετούμε ένα κερωμένο δίσκο στο καπάκι κι κλείνουμε καλά. Αφήνουμε να σταθεί 1 εβδομάδα πριν το δοκιμάσουμε.
  6. Συνοδεύουμε με ένα χοιρομέρι ή κάποιο άλλο ζαμπόν και τυριά.
Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

You may also like...

3 Σχόλια

  1. Ο/Η Katerina λέει:

    Πρωτότυπο! Να μας πεις πως έγιναν! Μάλλον γλυκόξινη γεύση!

    • Ξανθή Ο/Η Ξανθή λέει:

      Κατερίνα μόλις γυρίσω Αθήνα θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω. Εδώ έφτιαξα κάτι ανάλογο με φραγκοστάφυλα και περιμένω να ωριμάσει.

  2. Ο/Η Marion λέει:

    Πολύ ενδιαφέρον Ξανθή.
    Με τυριά θα είναι εξαιρετικό
    Περιμένουμε ενημέρωση πως έγινε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.