Ρεβίθια με κολοκύθα και κουνουπίδι γιαχνί

Ρεβίθια με κολοκύθα και κουνουπίδι γιαχνί

Εκείνη τη βδομάδα λαχανικών έγινε και αυτό το φαγητό χρησιμοποιώντας ότι υπήρχε στο ψυγείο.

Αν σας αρέσουν τα πολύ καυτερά μπορείτε να  προσθέσετε περισσότερο  μπούκοβο ή περισσότερη καυτερή σάλτσα πιπεριάς.

Ρεβίθια με κολοκύθα και κουνουπίδι γιαχνί
Print Recipe
Ρεβίθια με κολοκύθα και κουνουπίδι γιαχνί
Print Recipe
Συστατικά
  • 200 γρ ρεβίθια μουλιασμένα από το βράδυ
  • 200 γρ κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μπουκέτα
  • 200 γρ κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 150 γρ ψιλοκομμένα ντοματάκια συσκευασίας
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 2 κουτ. γλυκού καυτερή σάλτσα πιπεριάς ή 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
Διαδικασία
  1. Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό. Την επομένη τα στραγγίζουμε και με μια πετσέτα τα τρίβουμε να φύγουν τα φλούδια τους. τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε ξαφρίζοντας στην αρχή του βρασμού. Δε θέλουμε να βράσουν τελείως αλλά να μαλακώσουν.
  2. Σε γάστρα ή άλλο σκεύος που μπορεί να μπει στην εστία και στη συνέχεια στο φούρνο, βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα μπουκέτα από το κουνουπίδι και την κολοκύθα, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα ρεβίθια, τον κουρκουμά και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 200 ml ζεστό νερό και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου σκεπασμένο με καπάκι.
  5. Ψήνουμε για 20 λεπτά σκεπασμένο. Ξεσκεπάζουμε προσθέτουμε την καυτερή σάλτσα ή μούκοβο και συνεχίζουμε με ανοιχτό καπάκι το ψήσιμο για 10 λεπτά μέχρι να μελώσει η σάλτσα .
  6. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής, ελιές και φρέσκο ψωμί.
Σημειώσεις

Αν δεν έχετε γάστρα ή σκεύος που να μπαίνει σε εστία κάνετε την προετοιμασία σε ένα μεγάλο τηγάνι και μεταφέρετε το σε ταψί ή γάστρα για το ψήσιμο.

Η όλη διαδικασία θα μπορούσε να γίνει σε κατσαρόλα στην εστία της κουζίνας.

Προσοχή τα λαχανικά δεν πρέπει να λιώσουν, γιαυτό βράζουμε πρώτα τα ρεβίθια που ο χρόνος τους είναι μεγαλύτερος.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *