Πρασοσέλινο

Πρασοσέλινο

Ένα πιάτο που δοκιμάστηκε πρόσφατα με υλικά που υπήρχαν στο ψυγείο, δέχεται μετατροπές μπορεί να γίνει και με κρέας. Σήμερα στη νηστίσιμη εκδοχή του.

Πρασοσέλινο
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Πρασοσέλινο
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Συστατικά
  • 2 μικρές σελινόριζες μαζί με κλωνάρια σέλινου
  • 2 μέτρια πρασα κομμένα σε μικρά μπαστουνάκια
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λεμόνι για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τις σελινόριζες σε κύβους και τα σέλινα σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγα λίγα τα λαχανικά αρχίζοντας από το κρεμμύδι, τη σελινόριζα, τα καρότα και τελευταία τα πράσα και το σέλινο, ανακατεύοντας να μαραθούν.
  3. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε ζεστό νερό, χωρίς να τα σκεπάζει. Καλύτερα είναι να προσθέσουμε αν χρειαστεί.
  4. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν) τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα τους.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με μπόλικο χυμό λεμονιού. Συνοδεύουμε με μια ντοματοσαλάτα ανάλογα με την εποχή ή με ελιές τυρί και σπιτικό ψωμί.
Σημειώσεις

Μπορούμε αν θέλουμε να αυγοκόψουμε το φαγητό.

Αν  θέλουμε την εκδοχή με το κρέας προτιμούμε ένα μαλακό κομμάτι χοιρινό κομμένο σε μικρές μερίδες, το οποίο θα μαγειρέψουμε πριν προσθέσουμε τα λαχανικά.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

2 Σχόλια

  1. Ο/Η ΑΜΑΛΙΑ λέει:

    Ένα παραδοσιακό, μυρωδάτο και υγιεινό φαγητό, αγαπημένο!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *