Πικάντικο μοσχάρι με μαύρη μπύρα

Πικάντικο μοσχάρι με μαύρη μπύρα

Μια παλιά συνταγή μας σήμερα φωτογραφήθηκε και άλλαξε μορφή ως προς το κείμενο και σας την παρουσιάζουμε.

Συνοδέψτε το με την ίδια μπύρα που θα βάλετε στο φαγητό και μια σαλάτα εποχής.

Πικάντικο μοσχάρι με μαύρη μπύρα
Print Recipe
Μερίδες
4 άτομα
Μερίδες
4 άτομα
Πικάντικο μοσχάρι με μαύρη μπύρα
Print Recipe
Μερίδες
4 άτομα
Μερίδες
4 άτομα
Συστατικά
  • 1 κιλό μοσχάρι από σπάλα ή ποντίκι
  • 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 250 ml μαύρη μπύρα
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας σόγια
  • Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
Διαδικασία
  1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες το πλένουμε και το σκουπίζουμε. Σε κατσαρόλα ή γάστρα βάζουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε στην εστία. Σοτάρουμε το κρέας και τα κρεμμύδια.
  2. Σβήνουμε με την μπύρα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός της κρέμας γάλακτος.
  3. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι το κρέας να γίνει μαλακό και να έχει μείνει με μια πυκνή σάλτσα.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε με ένα πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.
Powered byWP Ultimate Recipe

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *