Πικάντικο κοτόπουλο με ρεβίθια και καρότα στο φούρνο

Πικάντικο κοτόπουλο με ρεβίθια και καρότα στο φούρνο

Όταν το Σάββατο έφτιαξα τις μελιτζάνες με τα ρεβίθια, περίσσεψαν τα μισά από την κονσέρβα. Και επειδή έπρεπε να καταναλωθούν άμεσα σκάρωσα αυτό το πικάντικο κοτόπουλο που έχει  επιρροές από τη Μαροκινή κουζίνα λόγω της προσθήκης του μπαχαρικού αλλά και του λεμονιού.

Είναι πολύ νόστιμο και εύκολο να γίνει.

Για να γίνουν πιο εύκολες οι παρασκευές μου με τα ρεβίθια θα πρέπει ή να βρω κι άλλες κονσέρβες ή καλύτερα να βρω ρεβίθια νέας εσοδείας να τα βράσω και να τα μοιράσω σε σακουλάκια στην κατάψυξη για εύκολη χρήση.

Δοκιμάστε αυτό το κοτόπουλο και αν θέλετε μπορείτε να το συνοδεύσετε με κους κους ή ένα μπασμάτι.

Πικάντικο κοτόπουλο με ρεβίθια και καρότα στο φούρνο
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
1 ώρα
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
1 ώρα
Πικάντικο κοτόπουλο με ρεβίθια και καρότα στο φούρνο
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
1 ώρα
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
1 ώρα
Συστατικά
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1/2 λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • 150 γρ ρεβίθια βάρος βρασμένων
  • 4 καρότα κομμένα κατά μήκος
  • 4-5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρας ελ χανούτ
  • 4 μεγάλα κοπανάκια κοτόπουλου
  • λίγα φύλλα μαϊντανού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν από το βράδυ. Την επομένη τα καθαρίζουμε από τα φλούδια τους ( προαιρετική διαδικασία απαραίτητη για μένα). Τα βάζουμε σε νερό που να τα σκεπάζει και τα βράζουμε να κρατάνε γιατί θα ψηθούν μαζί με το κοτόπουλο. Τα στραγγίζουμε.
  2. Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά. Στρώνουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τα ρεβίθια, τα κομμάτια του λεμονιού, το μαιντανό και τα σκόρδα σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με αλάτι πιπέρι και το μισό ρας ελ χανούτ. Ανακατεύουμε και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
  3. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ρας ελ χανούτ. Το αραδιάζουμε στο ταψί πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Σκεπάζουμε το ταψί με καπάκι αν υπάρχει ή με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 40 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε ακόμη 20 λεπτά.
  5. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Σημειώσεις

Το ρας ελ χανούτ είναι Μαροκινό μπαχαρικό και μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα με μπαχαρικά, ταιριάζει πολύ με τα όσπρια, ρύζι, κους κους, αρνί, κοτόπουλο.

Θα μπορούσατε να το φτιάξετε και μόνοι σας αν αναμίξετε τα παρακάτω μπαχαρικά:  μαύρο πιπέρι, τζίντζερ, κόλιανδρο, καπνιστή πάπρικα, μπαχάρι, κάρδαμο, κρόκο, μοσχοκάρυδο, κουρκούμη, καγιέν, γαρίφαλα και ροδοπέταλα.

Αν έχετε λεμόνια τουρσί θα είναι ακόμη καλύτερο να χρησιμοποιήστε αυτά στη θέση του λεμονιού.

Αντί για κοπανάκια μπορούμε να βάλουμε μπούτια κομμένα στη μέση ή και στήθος, προσοχή αν είναι μεγάλα τα κομμάτια, αφαιρέστε τα λαχανικά από το ταψί μετά τα 40 λεπτά και συνεχίστε το ψήσιμο του κοτόπουλου μέχρι να είστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί καλά.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

1 Απάντηση

  1. Avatar Ο/Η Ariadni.St λέει:

    Κάτι πολύ διαφορετικο και ωραιο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *