Πατάτες γεμιστές με πράσα και μπλε τυρί

Πατάτες γεμιστές με πράσα και μπλε τυρί

Ένα συνοδευτικό για τα εορταστικά μας και όχι μόνο γεύματα.

Εμείς μαζί με τυριά και αλλαντικά συνοδεύσαμε το κρασί μας ένα γιορτινό βράδυ.

Δοκιμάστε το.

Πατάτες γεμιστές με πράσα και μπλε τυρί
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
40 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
40 λεπτά
Πατάτες γεμιστές με πράσα και μπλε τυρί
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
40 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
2 άτομα 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
40 λεπτά
Συστατικά
  • 2 μεγάλες πατάτες καλά πλυμένες
  • 30 γρ βούτυρο
  • 1 μέτριο πράσο το λευκό του μέρος
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 60 γρ μπλε τυρί
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • χοντροκομμένα καρύδια
Διαδικασία
  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να τις σκεπάζει. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Εναλλακτικά μπορούμε να τις τυλίξουμε σε αλουμινόχαρτο και αν τις ψήσουμε στο φούρνο.
  2. Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να μπορούμε να τις πιάσουμε. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό τους μεταφέροντας σε ένα μπολ.
  3. Καθαρίζουμε το πράσο και το ψιλοκόβουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό βούτυρο και μαραίνουμε το πράσο.
  4. Με την κουτάλα του πουρέ ή ένα πιρούνι λιώνουμε τις πατάτες που αφαιρέσαμε και προσθέτουμε το πράσο το αυγό το τυρί και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  5. Γεμίζουμε με το μείγμα τις πατάτες κι σκορπάμε στην επιφάνεια τους τα καρύδια και το υπόλοιπο βούτυρο.
  6. Ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 15 λεπτά.
  7. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και αν θέλουμε συνοδεύουμε με καραμελωμένα ψητά καρότα και ντοματίνια.
Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *