Παντζάρια με πικάντικη σάλτσα σε μικρά κουπάκια κρούστας

Αυτά τα μικρά κουπάκια κρούστας τα είδα σε ένα περιοδικό Αγγλικό που παρακολουθώ. Και τυχαία τα βρήκα στο μεγάλο Σουηδικό κατάστημα. Ήταν ότι ήθελα να φτιάξω για ορεκτικό σε ένα τραπέζι μας.

Ο συνδυασμός άρεσε στους καλεσμένους μου και τους ευχαριστώ για τη φωτογραφία, γιατί όταν έχεις καλεσμένους δύσκολα εσύ φωτογραφίζεις.

Μπορούμε να τους αλλάξουμε τη γέμιση με ζεστά ή κρύα υλικά παίζοντας με τη φαντασία μας.

Μια ιδέα για γιορτινό κι όχι μόνο μπουφέ ή τραπέζι.

Παντζάρια με πικάντικη σάλτσα σε μικρά κουπάκια κρούστας
Print Recipe
Μερίδες
26 κουπάκια
Μερίδες
26 κουπάκια
Παντζάρια με πικάντικη σάλτσα σε μικρά κουπάκια κρούστας
Print Recipe
Μερίδες
26 κουπάκια
Μερίδες
26 κουπάκια
Συστατικά
Για τα παντζάρια
  • 1 μεγάλο παντζάρι ή δύο μικρότερα
  • 1 κουτ. σούπας φραγκοστάφυλο τουρσί ή μαρμελάδα φραγκοστάφυλου
  • 2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
Για τη σάλτσα
  • 1 κουτ. σούπας horseradish sause
  • 2 κουτ. σούπας sour cream
  • 1/2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • φύλλα μαϊντανού για το στόλισμα
Διαδικασία
  1. Πλένουμε τα παντζάρια και τα τοποθετούμε πάνω σε αλουμινόχαρτο . Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και κλείνουμε σε πουγκί. Τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς και αέρα) μέσα σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το παντζάρι, δοκιμή με ένα μαχαίρι.
  2. Βγάζουμε από το φούρνο κι όταν κρυώσουν το καθαρίζουμε, το κόβουμε σε μικρούς κύβους και το τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με τα υγρά που ψήθηκε.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις δύο σάλτσες και νοστιμίζουμε με την πάπρικα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  4. Λίγο πριν σερβίρουμε ζεσταίνουμε τα κουπάκια για 1 λεπτό σε ζεστό φούρνο.
  5. Μοιράζουμε τα παντζάρια στα κουπάκια και προσθέτουμε 1 μικρό μέρος από τη σάλτσα από πάνω. Διακοσμούμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.
Σημειώσεις

Όπως έγραψα και στην αρχή η γέμιση μπορεί να αλλάξει. Σκέπτομαι για την επόμενη φορά  σολομό με μαγιονέζα και αγκουράκια τουρσί, ή γαρίδες με horseradish sause. Επίσης η γέμιση μπορεί να είναι μια ρώσικη σαλάτα ή μια σαλάτα coleslaw.

Μετά από πολύ καιρό λίγα παντζάρια που είχαν περισσέψει από άλλη παρασκευή γέμισαν και πάλι αυτά τα κουπάκια, με μια διαφορετική σάλτσα από γιαούρτι στραγγιστό και καπνιστή πάπρικα.

Για κρύες γεμίσεις μπορείτε να μην ζεστάνετε τα κουπάκια.

Επειδή πρέπει να είμαστε χρηστικοί αν δεν βρείτε αυτά τα κουπάκια μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με ψωμί του τοστ που θα το ψήσετε σε ταψάκι για μάφιν αφού πρώτα το περάστε με πλάστη να λεπτύνει και το κόψετε με ένα κουπ πατ.

Μια άλλη λύση είναι να φτιάξετε πάλι σε ταψάκι για μάφιν με φύλλα κρούστας. Και στις δύο περιπτώσεις θα είναι μεγαλύτερα βέβαια από τα έτοιμα.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

1 Απάντηση

  1. Avatar Ο/Η ΑΜΑΛΙΑ λέει:

    Τα παντζάρια είναι πάντα αγαπημένα αλλά έτσι παρουσιασμένα είναι και πάρα πολύ εορταστικά! Πολύ επίκαιρη και χρήσιμη πρόταση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *