Ντομάτες γεμιστές με κιμά – κινόα – μείγμα ρυζιών και πικάντικο μπαχαρικό

από
Ντομάτες γεμιστές με κιμά - κινόα - μείγμα ρυζιών και πικάντικο μπαχαρικό

Πειραματισμών συνέχεια, να απασχολείτε το μυαλό και να νοστιμίζουμε τα γεύματα μας.

Φέτος οι ντομάτες έχουν μεγάλο πρόβλημα, μπορώ να πω ότι ελάχιστες έχω ευχαριστηθεί.

Ας είναι καλά κάποιοι φίλοι και συγγενείς που με φίλεψαν από τον κήπο τους.

Στη λαϊκή οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση κάτι πάλι δεν πήγε καλά με τις καλλιέργειες.

Πήρα λίγες προκειμένου να φτιάξω αυτό το φαγητό αλλά δεν μπορώ να πω ότι ήταν και οι καλύτερες, θα τις χαρακτήριζα αδιάφορες.

Τέλος πάντων το φαγητό έγινε και δεν ήταν άσχημο, ίσως τα υπόλοιπα υλικά έσωσαν την κατάσταση.

Ντομάτες γεμιστές με κιμά - κινόα - μείγμα ρυζιών και πικάντικο μπαχαρικό

2 μερίδες

Συστατικά
  

  • 6 ντομάτες ώριμες μεγάλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 250 γρ κιμά χοντροκομμένο από χοιρινό ή αρνί
  • μείγμα κινόα - άγριο ρυζι και μακρύκοκκο*
  • 1 κουτ.γλυκού ras el hanout
  • αλάτι
  • 50 ml ελαιόλαδο και λίγο για το πιάτο

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τις ντομάτες και κόβουμε ένα "καπάκι" από τη μεριά του κοτσανιού. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό τους, μαζεύοντας το σε ένα μπολ. Αραδιάζουμε τις ντομάτες σε ταψί ή πυρέξ.
  • Σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα μικρή βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά για 5-10 λεπτά.
  • Κόβουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες (χωρίς τα σπόρια) σε κύβους μικρούς και το προσθέτουμε στον κιμά.
  • Ετοιμάζουμε το μείγμα κινόα - ρυζιού. Για κάθε ντομάτα θα χρειαστούμε μια κουταλιά της σούπας γεμάτη από το μείγμα. Ανάλογα τα κομμάτια μετράμε μισό κινόα μισό ρύζι. Πλένουμε την κινόα μέσα σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό και την αναμειγνύουμε με το ρύζι.
  • Προσθέτουμε το μείγμα στον κιμά μαζί με το ras el hanout και αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μην έχει υγρά.
  • Γεμίζουμε τις ντομάτες μας και σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου για 45 λεπτά. Καλό είναι στο πρώτο μισάωρο να σκεπάσουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε 5-10 λεπτά και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

* άγριο ρύζι μαζί με μακρύκοκκο θα βρείτε έτοιμο σε συσκευασία στα Σούπερ Μάρκετ
ras el hanout:Είναι μπαχαρικά και αποξηραμένα λουλούδια, τα οποία δίνουν ένα ιδιαιτέρως εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα. Θα το βρούμε έτοιμο, χύμα, σε καλά μπαχαράδικα  και συσκευασμένο, σε ορισμένα μπακάλικα και ντελικατέσεν.
Αν δεν το βρείτε μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας ακολουθώντας τις οδηγίες  εδώ .
Η επιθυμία μου ήταν να βάλω κιμά από αρνί αλλά δυστυχώς δεν βρέθηκε το κατάλληλο κρέας, γιαυτό πήρα ένα κομμάτι χοιρινό το οποίο έκοψα μόνη μου στη παλιά μηχανή κιμά του πατέρα.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • evi@thehealthycook
    • 13 Σεπτεμβρίου 2016
    Απάντηση

    ααα, πολύ ωραία!
    μου αρέσει που έβαλες το ρας ελ χανούτ! δίνει πολύ ιδιαίτερη γεύση και άρωμα! μυρωδάτα γεμιστά! 😉

    • Beauty Follower
    • 19 Σεπτεμβρίου 2016
    Απάντηση

    Δωσε μου γεμιστά και πάρε μου την ψυχή!

    Καλή εβδομαδα 🙂

Γράψτε απάντηση στο evi@thehealthycook Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode