Μπάμιες με ψάρι

Μπάμιες με ψάρι

Μπάμιες με ψάρι ή ψάρι με μπάμιες όπως και αν το πεις το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις.

Είχα ακούσει από φίλους για το συνδυασμό μάλιστα κάποιος μου είχε πει να μην παραλείψω τη δοκιμή, όμως μέχρι και την περασμένη εβδομάδα δεν είχα δοκιμάσει.

Τι θα φάμε σήμερα ρωτάω ;; μπάμιες η απάντηση. Σκέτες συνεχίζω να ρωτάω και η απάντηση όπως εσύ θέλεις. Μια σύντομη επίσκεψη σε πρόσφατα ανακαινισμένο ΣΜ της γειτονιάς, μεγάλης αλυσίδας, με έκανε να αγοράσω μια μεγαλούτσικη φέτα μπακαλιάρου.

Τα ψάρια στο ΣΜ τα εμπιστεύομαι μόνο και μόνο γιατί στα ταμπελάκια τους αναγράφουν προέλευση χώρας ή εκτροφής και οι πληροφορίες μου λένε ότι είναι όσο γίνεται φρέσκα.

Με το μπακαλιάρο στην τσάντα με τα ψώνια επιστρέφοντας σπίτι όπως καταλαβαίνεται οι μπάμιες βρήκαν συνοδευτικό.

Το συγκεκριμένο φαγητό γίνεται στο φούρνο, λόγω υπερβολικής ζέστης προτίμησα την κατσαρόλα και δεν το μετάνιωσα ήταν εξίσου καλό.

Μπάμιες με ψάρι
Print Recipe
Μερίδες
2 άτομα
Μερίδες
2 άτομα
Μπάμιες με ψάρι
Print Recipe
Μερίδες
2 άτομα
Μερίδες
2 άτομα
Συστατικά
  • 350 γρ μπάμιες βάρος καθαρισμένες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου
  • 2 ώριμες ντομάτεςς περασμένες από τον τρίφτη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 250 γρ φέτα ψαριού
  • 1 κου. γλυκού κάρυ
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Καθαρίζουμε τις μπάμιες και τις προετοιμάζουμε όπως θα δείτε στην ανάρτηση: Ας γνωρίσουμε και ας αγαπήσουμε τις μπάμιες. Θα βρείτε το σύνδεσμο στο τέλος της συνταγής.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια προς δυνατή ένταση. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα και σοτάρουμε ελαφρά.
  3. Προσθέτουμε τις μπάμιες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το μαϊντανό τις ντομάτες, νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και κάρυ και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου, σε μέτρια ένταση, να μαλακώσουν οι μπάμιες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Δεν ανακατεύουμε σε αυτή τη φάση, μόνο κουνάμε την κατσαρόλα.
  5. Αλατοπιπερώνουμε τη φέτα του ψαριού. Μαζεύουμε τις μπάμιες προσεκτικά,κάνοντας χώρο προκειμένου να τοποθετήσουμε το ψάρι. Βράζουμε για 10-15 λεπτά (ανάλογα το πάχος της φέτας) γυρίζοντας μια φορά τη φέτα ψαριού προσεκτικά με φαρδιά κουτάλα. Αφήνουμε να μελώσει η σάλτσα και αποσύρουμε από την εστία.
  6. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής.
  7. Η δική μας σαλάτα ήταν παντζάρια με πλιγούρι και τυρί φέτα. Πολύ εύκολη να γίνει, αφού μουλιάσουμε το πλιγούρι για 20 λεπτά το στραγγίζουμε και το ανακατεύουμε με κομμένες φέτες παντζαριού ένα ντρέσινγκ από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και ξύδι βαλσαμικό. Προσθέτουμε από πάνω κομματάκια τυριού φέτας.
Σημειώσεις

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πως επεξεργαζόμαστε τις μπάμιες πριν τις μαγειρέψουμε.

 Ας γνωρίσουμε και ας αγαπήσουμε τις μπάμιες

Αν ακολουθήσετε τη διαδικασία στο φούρνο βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το ψάρι σε ταψί, ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 20 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε το ψάρι για άλλα 20 λεπτά.

Το ψάρι μπορεί να είναι ολόκληρο σφυρίδα, τσιπούρα λαβράκι, φαγκρί ή όποιο άλλο μπορεί να μπει στο φούρνο.

Επειδή δεν ψήνω ψάρια στο φούρνο παρά μόνο στο BBQ, προτίμησα αυτή τη φέτα του μπακαλιάρου και στην επόμενη φορά , πάλι κάποια φέτα ψαριού θα προτιμήσω.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

2 Σχόλια

  1. Ο/Η paraxeno pirouni λέει:

    Καλησπέρα! Αγαπώ τις μπάμιες και τις έχω μαγειρέψει και σκέτες λαδερές και με κοτόπουλο και ψητές στον φούρνο αλλά με ψάρι ποτέ και είναι πολύ ωραία ιδέα.
    Το ψάρι μπορεί φαντάζομαι να είναι οποιοδήποτε κατεψυγμένο όχι όμως λιπαρό π.χ. όπως ο σολωμός.

    • Ξανθή Ο/Η Ξανθή λέει:

      Καλησπέρα Έφη, αν σου αρέσει ο σολομός στο φούρνο θα μπορούσε να μπει, οι περισσότερες προτάσεις που έχω δει είναι με σφυρίδα, συναγρίδα ή κολιούς. Αν δοκιμάσεις πες μου τι έβαλες και εντυπώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *