Μουσταλευριά

Μουσταλευριά

Για να είστε έτοιμοι όταν ο τρύγος θα αρχίσει και ο πρώτος μούστος θα κάνει την εμφάνιση του η συνταγή για μουσταλευριά.

Μουσταλευριά
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
6 μπολάκια 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
6 μπολάκια 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Μουσταλευριά
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
6 μπολάκια 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
6 μπολάκια 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Συστατικά
  • 1 λίτρο μούστο
  • 100 γρ αλεύρι μαλακό
  • καρύδια τριμμένα
  • κανέλα σε σκόνη
Διαδικασία
  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε τα 3/4 του μούστου και τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση.
  2. Στον υπόλοιπο μούστο διαλύουμε καλά το αλεύρι με σύρμα κουζίνας, προσέχοντας να μην έχει σβόλους.
  3. Μόλις αρχίσει να βράζει ο μούστος προσθέτουμε το μείγμα μούστου αλευριού και ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να πήξει καλά η μουσταλευριά μας.
  4. Κριτήριο πηξίματος είναι αν βάλουμε λίγη σε ένα πιατάκι, μόλις κρυώσει, θα πρέπει να ξεκολλάει από το πιατάκι.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αν θέλουμε προσθέτουμε στο μείγμα τριμμένα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
  6. Μοιράζουμε σε μπολάκια ή πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και κανέλα.
Σημειώσεις

Σε κάποια μέρη φτιάχνουν τη μουσταλευριά με νισιστέ και προσθέτουν αμύγδαλα κομμένα στη μέση και καβουρντισμένα.

Αν ο μούστος δεν είναι πολύ γλυκός μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές ζάχαρη στο λίτρο.

Powered byWP Ultimate Recipe

1 Απάντηση

  1. Avatar Ο/Η gvarvakis λέει:

    Και του χρόνου Ξανθή, καλοφάγωτη!!! Γεια στα χέρια σου 🙂

Γράψτε απάντηση στο gvarvakis Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *