Μους με κατίκι και φρούτα του Πάθους

Μους με κατίκι και φρούτα του Πάθους

Ένας άλλος πειραματισμός μου με τα φρούτα του Πάθους ήταν αυτό το γλυκό που σας είχα υποσχεθεί σε προηγούμενη ανάρτηση.

Πολύ εύκολο και απολαυστικό.

Η ιδέα ήθελε μασκαρπόνε αλλά εγώ πάντα προσπαθώ να χρησιμοποιώ Ελληνικά προϊόντα.

Όσο για το που θα βρούμε τα φρούτα του Πάθους είμαι σε αναζήτηση και ελπίζω σύντομα να έχω νέα.

 

 

Μους με κατίκι και φρούτα του Πάθους
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
4 ατομικά μπολάκια 15 λεπτά
Χρόνος αναμονής
30 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
4 ατομικά μπολάκια 15 λεπτά
Χρόνος αναμονής
30 λεπτά
Μους με κατίκι και φρούτα του Πάθους
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
4 ατομικά μπολάκια 15 λεπτά
Χρόνος αναμονής
30 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
4 ατομικά μπολάκια 15 λεπτά
Χρόνος αναμονής
30 λεπτά
Συστατικά
  • 6 φρούτα του Πάθους
  • 250 γρ κατίκι
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας Χυμό λεμονιού
  • 2 ασπράδια αυγού
Διαδικασία
  1. Κόβουμε τα φρούτα στη μέση και με τη βοήθεια ενός κουταλιού αδειάζουμε το περιεχόμενο τους μέσα σε πυκνή σήτα. Με το κουτάλι που τα αδειάσαμε τα πατάμε έτσι που να βγει μέσα σε ένα μπολ ο χυμός τους. Κρατάμε αυτό που έμεινε στη σήτα θα το χρησιμοποιήσουμε στο σερβίρισμα.
  2. Στο μπολ με το χυμό των φρούτων προσθέτουμε το κατίκι τη μισή ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Με μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να γίνει μια μαλακιά κρέμα.
  3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα προσθέτοντας σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη.
  4. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στην κρέμα τυριού με απαλές κινήσεις.
  5. Μοιράζουμε σε ατομικά μπολάκια το μισό μείγμα και προσθέτουμε το μισό από την πούλπα που κρατήσαμε από τα φρούτα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  6. Σερβίρουμε γαρνίροντας με την υπόλοιπη πούλπα του φρούτου. Καλό είναι να καταναλωθεί άμεσα.
Σημειώσεις

Αντικαταστήστε τα φρούτα του Πάθους με ώριμες φράουλες ή φρούτα του δάσους.

Τα αυγά θα πρέπει να είναι φρέσκα.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

3 Σχόλια

  1. Avatar Ο/Η Κλεομένης λέει:

    Καλησπέρα. Θα διαφωνήσω λίγο με τη διαδικασία και με την τελευταία σημείωση, αφού η μαρέγκα καταναλώνεται ωμή καλό θα είναι να γίνει είτε ιταλική είτε (καλύτερα για την περίπτωση) ελβετική, οπότε και θα γίνει καλύτερη με όχι τόσο φρέσκα αυγά.

    • Ξανθή Ο/Η Ξανθή λέει:

      Ακολούθησα την διαδικασία όπως ακριβώς υπήρχε στην πρόταση του περιοδικού που το είδα. Έχω μεγάλους ενδοιασμούς για την κατανάλωση ωμού αυγού, είχα τη σκέψη να τα αποστειρώσω αλλά δεν υπήρχε χρόνος.
      Ξέρω ποια διαδικασία λες.

  2. Avatar Ο/Η Amelie λέει:

    Μου αρέσει σαν ιδέα η αντικατάσταση του μασκαρπόνε από το κατίκι που έχει και λίγο ξινούτσικη γεύση! Δροσερή και “φρέσκια” σε γεύση πρέπει να είναι αυτή η μους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *